Ако съдим по материалното състояние на съвременни български автори, много бързо можем да се откажем да се занимаваме с писане на книги. Не така обаче стоят нещата с наистина успелите им чуждестранни колеги, които са не просто богати, а наистина заможни. Ето няколко прекрасни примера за автори, които са си позволили разточителни и красиви домове

Ан Райс

Къде: Ню Орлеанс

Цена: 3.19 млн.долара

Спални: 6

Бани: 7

Площ: 706 кв. м

"Скромното" имение вече не принадлежи на авторката на впечатляващите "Интервю с вампир" и "Вампирът Лестат" (Стефани Майер със сладникавата си вампирска поредица "Здрач" само може да ѝ завижда за майсторското писане по темата), но специалисти предвиждат, че историческата стойност на мястото, където е творила писателката, след години ще бъде огромна.


Стефани Майер

Къде: Кейв Крийк, Аризона

Цена: 467 920 долара

Спални: 5

Бани: 4

Площ: 300 кв. м

Авторката на поредицата "Здрач" е най-продаваният писател в САЩ за няколко поредни години, а след екранизацията по романите ѝ почитателите ѝ буквално са милиони. Домът е построен през 1998 година. Има басейн, игрище за баскетбол, джакузи и всякакви други глезотийки.

Даниел Стийл

Къде:Сан Франциско

Площ: 1390 кв м

Култовата авторка на любовни романи живее в истински палат. Имението е построено през 1911 година за сина на богат търговец на захар. Стийл има и още една по-скромна къща в Сан Франциско. Под "по-скромна" имаме предвид по-малка по площ от 1000 кв.м., а не схлупена къщурка.

Уилям Фокнър

Къде: Оксфорд, САЩ

Тук е живяло семейството на белетриста-модернист автор на "Врява и безумство" в продължение на 40 години. Днес къщата е музей и е посещавана годишно от десетки хиляди почитатели на Фокнър.

Стивън Кинг

Къде: Бангор, Мейн

Говори се, че къщата е построена през 1856 година за 7000 долара. Тук от 1980 г. живеят Стивън Кинг и съпругата му писателката Табита Кинг. И определено е доказателство за успеха на може би най-известния автор на истории на ужасите, който в началото на кариерата си едва е успявал да се прехранва с хонорарите от историите, които са му публикували в различни издания.


Гор Видал

Къде: Амалфи, Италия

Цена: 17.87 млн. долара

Спални: 6

Има 6 акра градини с кестени и маслинови дръвчета. Имението (римува се със "Сътворението", може би най-култовият роман на автора) се дава под наем на заможни клиенти. Сред наемателите са били Стинг, Брус Спрингстийн и Мик Джагър.

Четете още: 9 звезди, на които искаме да отидем на гости