Представителите на кралското семейство трябва да спазват страшно много правила. Оказва се, че протоколът касае не само начина на поведение, дрехите и изказванията, но дори и парфюмите.

"Членовете на британското кралско семейство рядко използват парфюм по време на официално посещение", разказва експертът по кралски етикет Мика Майер за Harper's Bazaar. "Оказва се, че парфюмите могат да не са по вкуса на околните, затова кралските особи не изплозват аромати и въобще ароматизирани продукти за лична грижа, когато им предстои официална среща", казва още Майер.

Но в ежедневието херцогините имат право на мъничко щастие и лична наслада. "Меган толкова обича да ползва парфюми, че ако е забравила да си сложи, се връща", казва Шарлота Кроули, създател на блога Mad About Meghan (луди по Меган)".

View post on Instagram
 

Кейт също не прави изключение. Известно е например, че на сватбата си с принц Уилям тя си слага White Gardenia Petals на британската компания Illumin. След това ароматът се превръща в бестселър. Той ухае на цветя, кокос, иланг-иланг, жасмин.

Кейт обожава и марката Jo Malone London. Тя често избира Orange Blossom с нотки на водна лилия. Херцигинята обича да ухае на грейпфрут, лайм, босилек, мандарини. "Хората, които се срещат с нея, пишат след това, че ухае на плодове", разказва създателката на блога What Kate Wore - Сюзън Кели.

View post on Instagram
 

За сватбата си с Хари Меган избира марката Floris London. Сюзън Коутър обяснява, че този парфюм е създаден специално за Маркъл. В него има нотки на бегамот, джинджифил, портокалови цветчета и зелен чай.

В ежедневието Меган обича Cote d'Azur на Oribe, както и няколко аромата на Jo Malone, в това число Wood Sage, Sea Salt и Wild Bluebell.