Ето няколко неща, които да направите, за да започнете да живеете по-щастливо

13 януари 2022 | 11:59
2142
1
Инстаграм, Getty images
1

Да, новата година дойде. И да, разположението на планетите в момента ни прави по-възприемчиви към промените. Затова - действайте!

Разчистете живота си. Не само гардероба. Разчистете всичко - имейлите си, приятелите, дори половинките си - ако ви карат да се чувствате зле. Махнете всичко, което ви тежи, което вече не предизвиква радост и направете място за нови, по-щастливи и по-леки неща, хора и ситуации.

Пребройте всичко, което ви прави щастливи, и благодарете за него. Благодарете често, така ще се почувствате по-успешни и спокойни.

Кажете на хората, които обичате, че са важни за вас. Никога не знаеш кога и дали ще ги видиш отново.

Оправете леглото си сутрин. Това простичко действие, проява на самодисциплина, прави деня по-светъл.

Започнете да си водите дневник. Записването на мислите прави чудеса.

Правете си списъци с неща, които "трябва да свърша", "трябва да имам"... Това ще ви накара да мечтаете, което пък ще ви направи по-щастливи.

Помогнете на човек, който не може да ви отвърне със същото. Да бъдеш мил с другите също те прави щастлив.

Направете нещо добро за планетата. Станете доброволец, намалете употребата на пластмаса, бъдете еко.

Съзнателно се въздържайте от осъждане на другите и себе си. Това ще ви прави много по-доволни от себе си и от заобикалящото ви.

Яжте по-бавно. Помислете какво ядете и защо го ядете (наистина ли имате нужда от тази закуска?). Позволете на тялото си да усвои правилно храната ви и това ще помогнете за намаляване нивата на глад.

Опитайте се да спите 7-8 часа на нощ. Качеството на съня е качество на живот. Производителността, енергията, фокусът и благополучието произтичат от качественото време за почивка.

Ходете, движете се всеки ден – за предпочитане сред природата и на дневна светлина.Бъдете горди със себе си. Пребройте постиженията си и помислете за своите силни страни и качества, за да повишите увереността си.

Планирайте деня си (и облеклото си) от предната вечер. Ще имате по-приятно начало на деня.

Всеки месец си поставяйте по една малка цел. И направете план как да я постигнете.Мислете, търсейки решения, а не създавайки проблеми...

Още по темата

Коментари

1 фен(бивш)
  13 януари 2022 | 12:33 отговор
 

Значи,министър,Гьоков, Е ПРОЧЕЛ,ТОВА,за ДОБРИТЕ''дела.ЗАТУЙ,ни ИЗБЪЗИКА,с ПЕНСИИТЕ?

 

Добави Коментар

Най-четени