Автор
Веселина Петрова

Ето точният човек, който може да те направи щастлива завинаги

Всички си мечтаем да бъдем щастливи. Ама наистина. По своему се оглеждаме за щастието. Но понякога се получава така, че докато го търсим, то минава покрай нас и си отива. А ние продължаваме да се озъртаме...

Неслучайно някой е казал, че щастието е в малките радости, в простичките неща. И вие най-вероятно вече сте щастливи. Ако сте здрави. Ако работите. Ако обичате работата си. Ако си имате любим човек. Ако се грижите за някого. Ако дарявате с любов. Ако получавате любов...

Това е то - щастието. Всичко онова, което ни кара да се чувстваме добре, сигурни. Доволни.

Като "пилешка супа за женската душа". И в този ред на мисли трябва да кажа, че няма как някой друг да ви направи щастливи. От вас зависи. Щастието. То е във вашите ръце.

Само вие сте отговорни за това дали сте или не сте щастливи.

Затова бъдете мъдри. И не допускайте нещо или някой да ви прави нещастни. Да всява страх или несигурност в душата ви. Бъдете светлина. За себе си и за другите. Това е. Светлина. И Доброта.

Животът е и твърде кратък, и твърде тъжен понякога, за да се притесняваме за неща, които не зависят от нас. Виж, щастието е друга работа! То зависи само и единствено от нас самите. От вас.

Бъдете щастливи. Сега!

В този момент можете да направите нещо приятно. В този момент можете да се погледнете в огледалото и да се усмихнете на себе си. В този момент можете да се обадите по телефона и да чуете приятел, за когото отдавна си мислите, но също толкова отдавна не намирате време да се видите. В този момент можете да си купите онази хубава чанта или обеците, които всеки ден гледате на витрината.

Да, понякога е трудно. Но винаги има начин. Винаги. Когато има желание, намира се и път. Към живота. Към щастието. Към малките и светли стъпки на добре изградения и подреден живот.