Автор
Woman.bg

Ето това не трябва да правите след раздяла

Животът е низ от непредвидени ситуации. Понякога се случва пътищата ви с човек, с когото сте смятали, че ще остареете заедно, ненадейно да се раделят.

Ако в момента преживявате именно такава тежка раздяла, ви предлагаме да видите какво НЕ трябва да правите след края на една връзка. Истината е, че в моменти на слабост всеки от нас може да направи куп грешки, за които да съжалява на по-късен етап.

За да си спестите допълнително разочарование, вижте какво да не правите след края на връзка:

Не се изолирайте

Нормално е след прекъсване на дълга връзка да ви се иска да останете сами с мъката си. Но нека времето, прекарано в уединение, не е прекалено дълго. Ако седите сами вкъщи и само плачете, няма как да преодолеете случилото се и да отворите нова страница от живота си.

Позволете си да продължите напред и го направете с помощта на близките си хора. Всичко е преодолимо, особено, когато имате рамо, на което да поплачете.

Не стойте сами, излизайте навън с приятели, открийте нови хобита и забавления, с които да разнообразите делника.

Не се обвинявайте

Факт е, че щом се е стигнало до край и двете страни имат вина. Да, не е виновен само бившият, а и вие. Но не се фокусирайте върху грешките си или поне не сега. Да седите и да се обвинявате за постъпките си през годините, няма никакъв смисъл. Сигурно невинаги сте реагирали правилно, но е човешко да се греши. Не се самоизмъчвайте, връщайки лентата назад и чудейки се дали е трябвало да направите или кажете това или онова.

Гледайте на приключилата си връзка като на един важен урок. Извадете си поуките и размислете над поведението си, но чак след като се съвземете.

Не търсете бившия

Трудно е да изключите от живота си някого, с когото до вчера сте делили всичко. Но трябва да знаете, че да поддържате близки контакти с бившия любим не е добра идея. Това е предпоставка единият от двамата да се надява, че искрата може да пламне отново.

А и нека си го кажем - няма как пред вас да се отвори нова врата, ако все още мислите и времето ви е посветено на бившия. Поне за известен период от време забравете за срещите с него. Но за да преодолеете приключилата връзка, трябва не само физически да не се срещате с екслюбимия, ами и да си наложите да не мислите за него. Не го следете в социалните мрежи - къде ходи, какви снимки си качва, с кого се сприятелява. Не си го причинявайте.

Не започвайте връзка с нов човек

Трябва да преодолеете бившия, но начинът не е като започнете необмислена авантюра с нов човек. Със сигурност подобна връзка няма да има бъдеще и ще е загуба за време и за вас и за човека, с когото излизате.

Не се озлобявайте

Отмъщението е най-грешната стъпка. Ако таите гняв към някого, това ще е пагубно за вас самите. Преборете се с желанието си да нараните бившия, защото това няма да върне времето назад, а само ще ви попречи да продължите по пътя си.