Автор
Люблена Папазова

Ето я ромката, която разплака Камелия

Снежнобяло синеоко ромско момиче с ангелски глас стисна за гърлото публиката и зрителите в пилотния епизод на „Гласът на България“ и накара четиримата треньори да аплодират във възторг. Къдрокосата 17-годишна Йоана Сашова от Кюстендил разби шоуто с феноменална интерпретация на хита на Преслава „Не идвай“, акомпанирайки си на китара. По време на припева: „Не идвай отново/ оставам със нищото/ не искам да пробвам/ боли ме от същото“, в очите на Камелия проблеснаха сълзи. Самата Йоана също се разплака от вълнение и благодари на религиозното си семейство, което я е възпитало в любов към музиката и Бог.

Малката ромка заяви, че за разлика от посестримите си няма никакво намерение да се омъжи рано, нито да роди сюрия деца. Новият сезон на най-гледаното музикално шоу у нас стартира с оригинални музикални изпълнения, емоционални лични истории и обещание за истинска битка между треньорите в търсене на новия „глас на България“. В първия епизод от кастингите на тъмно зрителите се запознаха с няколко млади таланти, готови на всичко, за да заслужат своето място в надпреварата за голямата награда от 50 000 лева и титлата „глас на България“.

Сред участниците бе футболист от младежкия отбор на „Манчестър Юнайтед“, който избира сцената на „Гласът на България“ пред възможността за изява в английското издание на най-успешното музикално шоу. Сред първите избрани да са качат на сцената има както добре подготвени професионални музиканти, така и напълно начинаещи певци, които се надяват да започнат кариерата си с участие в „Гласът на България“.

Дъщерята на известна модна диктаторка, певица от Македония, подгрявала концерт на легендарните „Whitesnake“ в Скопие и млад баща, който се бори за възможност да живее със семейството си в България, са сред талантите, които впечатлиха зрителите.

Четете още: Луда по тебе, Джокович!