Автор
Woman.bg

Евтина пластична операция погуби живота на млада жена

В днешно време на операцията с цел разкрасяване се гледа като на манипулация толкова рутинна, колкото е посещението при зъболекар за почистване на зъбен камък, например.

Какво разкрива това за обществото ни и ценностната система на социума е добър въпрос, но днес няма да засягаме тази тема, а ще обърнем поглед към един наистина разтърсващ случай, доказващ, че пластичните интервенции невинаги са толкова безобидна интервенция, колкото смятат някои.

Млада дама на име Лаура Авила почина в резултат от пластична операция. Дамата е трябвало да мине под венчилото с любимия си мъж, но вместо това роднините ѝ си вземат последно сбогом с нея заради усложнения в резултат от ринопластика и подмяна на гръдни импланти.

Пластичните операции, на които Лаура се подлага, са извършени при лекари в Мексико. В резултат на неправилно поставена упойка в гръбнака жената, работеща като брокер на недвижими имоти, изпада в кома. Хоспитализирана е в лечебно заведение, но умира, без да дойде в съзнание.

Според данни от миналата година за 12 месеца близо 1,5 милиона американци са посетили Мексико, за да си направят една или повече пластични операции. Това се дължи на факта, че в съседно Мексико интервенциите са средно с 40 до 65% по-евтини от тези в САЩ, разкриват от CBS.

"Но, за да сте сигурни, че няма да има риск за здравето ви, винаги проверявайте обстойно клиниката и медиците, които ще извършат манипулациите, а не се ръководете само от цената", съветват специалисти.