Автор
Ива Петрова

Героините на “Сексът и градът” 20 години по-късно

Сандалите Manolo Blahnik, прочутите кексчета на Magnolia Bakery, розовата бухнала пола и палавите къдрици на Кари Брадшоу… Култовият сериал “Сексът и градът” излезе на екраните точно преди 20 години и покори сърцата на жените по цял свят. Какво е станало с героините му през това време?

Именно такива помним Сара Джесика Паркър, Ким Катрал, Кристин Дейвис и Синтия Никсън. В чест на 20-годишнината от излизането на сериала решихме да проучим beauty-еволюцията на актрисите и да разкрием тайните на красотата им.

Сара Джесика Паркър (Кари Брадшоу)



Съвременна стилна икона, въплъщение на женствеността и елегантността. Излизанията й пред публика се следят от цялата модна индустрия, а тоалетите й са пример за подражание на нюйоркските фешън-дами. Сара Джесика Паркър ни показва как да остаряваме красиво и с достойнство. На младини актрисата често шокираше публиката със своите експерименти в грима, прибягвайки до неочаквани решения като перлени сенки, изкуствени мигли и ярки червила.

Днес обаче Сара предпочита да акцентира на очите, подчертавайки цвета им с тъмносиви сенки и черен молив. Що се отнася до устните, актрисата набляга на естествените нюанси и полупрозрачните гланцове.

Въпреки възрастта си и трите си деца Сара Джесика Паркър има прекрасна фигура, за която могат да й завидят много млади момичета. Актрисата успява да запази стройността си с йога и принципа на “студената диета”. Годините си взимат своето и Сара може да се е лишила от сладките си тръпчинки и младежка руменина, но все така има прекрасна осанка, пронизващ поглед и страхотна усмивка!

Ким Катрал (Саманта Джоунс)


Най-скандалната и ефектна героиня на “Сексът и градът” все по-рядко радва зрителите с поява на големия екран. За сметка на това продължава да ни вдъхновява с публичните си появи, демонстрирайки безупречния си вкус и умението си да се поддържа. Човек трудно би повярвал, че Ким вече е на 61 години!

Въпреки че мнозина подозират, че актрисата е прибягвала до пластични операции, Катрал отрича тези слухове и твърди, че е върл противник на скалпела. Според нея, за да изглежда кожата добре и да запази тонуса си дълги години, човек трябва ежедневно да ползва скраб за лице и тяло и да си прави сам лифтинг-масажи.

Кристин Дейвис (Шарлот Йорк)



Кристин Дейвис, изиграла в сериала консервативната свенливка Шарлот, в реалния живот също спазва утвърдени правила за поддържане на красотата. За да изглежда с 10 години по-млада, актрисата спазва строга диета без продукти от животински произход, захар и тестени изделия, и редовно ходи на фитнес.

Кристин има чиста и гладка кожа по природа. Затова предпочита естествения грим - малко розов руж на скулите и черна устойчива спирала на миглите. Но най-голямото съкровище на актрисата е разкошната й кестенява коса. Кристин смята, че най-доброто средство за поддържане на косата са шампоаните против пърхот - те не само премахват досадните люспички кожа, но и правят косата бухнала и лъскава.

Синтия Никсън (Миранда Хобс)


Животът на Синтия Никсън е по-сложен и противоречив от този на нейната героиня в сериала. Актрисата се е сблъскала с ужасна болест, участвала е в движение за легализация на еднополовите бракове, развеждала се е и е имала връзка с жена. При това Синтия успява да направи страхотна актьорска кариера, печелейки множество престижни награди и признанието на колегите си.

Днес Никсън сякаш изглежда още по-добре, отколкото преди 20 години! Елегантните й тоалети, подчертаващи стройната й фигура, сполучливата смяна на цвета на косата от ярко-оранжев към рус и деликатният стилен грим й стоят чудесно. Синтия не е вманиачена по външния вид и не се страхува да се покаже пред публика в по-неугледно амплоа. Актрисата може спокойно да излезе от вкъщи без грим и облечена с домашната си тениска.