Едва ли има жена, която да не обожава бижутата, още повече ако те са символ на нежно обещание за любов за цял живот, и мъжете несъмнено знаят това.

Живото доказателство са кралските особи, които не пестят средства, за да докажат любовта към любимата жена, окичвайки безимения й пръст с бляскаво бижутерийно изкушение. Убедете се в това сами, като видите годежните пръстени на дамите от кралския елит - от Грейс Кели през иранската принцеса Сорая чак до Кейт Мидълтън и испанската кралица Летисия.

Принц Рение предлага на Грейс Кели брак с пръстен Cartier, отрупан с рубини и диаманти. В последствие обаче решава, че бижуто е прекалено скромно за красотата и изяществото на любимата му и го заменя с друг. На същата бижутерийна къща, но с по-голям диамант.



Фотографът Антъни Армстронг-Джоунс поисква ръката на принцеса Маргарет с пръстен с диамант във формата на розов цвят, защото Роуз ( бел.ред – роза) е средното име на сестрата на Елизабет Втора.



Великобританският престолонаследник Едуард VIII доказва, че любовта на една жена струва повече от всички почести и титли на света. Той без да се замисля се отказва от короната, за да се ожени за два пъти развежданата американка Уолис Симпсън.

Съвсем нормално жена, заради която изоставяш британския престол, заслужава впечатляващ годежен пръстен. Тя го и получава – пръстен от Cartier с масивен диамант и гравирана датата на годежа.



Вижте останалите в нашата