Автор
Антония Дамянова

'Голо' парти само за вегани срещу 88 долара

Ако сте веган и обичате ексцентричните партита, това събитие е за вас. Достатъчно е да си заделите само 88 долара и да се съблете чисто голи и да се насладите на вкюсни веган деликатеси. Дрехите са забранени!

Идеята е на модела Чарли Ан Макс, а самите частни сбирки са наречени The Füde Dinner Experience.

Създателката и домакина ня събитието - Чарли Ан Макс, започва да предлага услугата през 2020 г., а самото удоволствие струва 88 долара. След като посрещне и одобри гостите, всички те се събират, за да се насладят на „освобождаващо пространство, което празнува най-чистото ни „аз“ чрез готвене на растителна основа, изкуство, голота и любов към себе си.“

View post on Instagram
 

Домакинът Чарли Ан Макс започва да предлага услугата през 2020 г., откакто съществува акаунта на събитията в Инстаграм. От тогава до сега то успява да привлече хиляди гости.

Първоначално посетителите идвали само с покани. Но след като популярността на събитието нараснала чрез социалните мрежи, към него започнали да прииждат хора от цял свят, разказва Чарли пред The New York Times.

Всяко едно отделно събитие се завърта около определена тема. За последната вечеря в Ню Йорк мотото било „Приемане на вашите вътрешни ритми: за да може хората да се свържат с техните менструални цикли“. „След цял час успокояващо дишане и бавни движения, жените се събрали около масата за хранене, покрита с коприна, сухи цветя и чаши с форма на дупе, и обсъждали менструацията си“, пише The New York Times.

View post on Instagram
 


Обикновено гостите се събличат още с пристигането си на голото събитие. Тъй като няма специална съблекалня, те ги закачат на стойка за дрехи и закачалки отстрани.

Най-често възрастта на гостите е от 20 до 60 години. За различните хора желанието да присъстват е продиктувано от различни причини – някои искат да се чувстват по-свързани със собствените си тела, докато други искат да създадат нови също толкова освободени приятели като тях.

За 41-годишната Росалина Вилануева това е бил начин да се свърже отново със своето тяло, което се променило, след като родила първото си дете миналата година. 21-годишната Катрин Фракароли пък отишла на подобно парти, за придобие по-голяма увереност сред обществото. 35-годишната Стефани Юрайб пък споделя пред изданието, че тъкмо се върнала от Никарагуа, където практикувала церемонии с какао и тютюн искала „да запази тази енергия“.

На “Голите“ събития обикновено преобладават жени. Но на тях могат да присъстват и мъже. Те обаче трябва да са специално препоръчани от предишни гости.

Всички кандидати за събитието са задължени да попълнят формуляр, в който обясняват защо искат да присъстват на партито. Във формуляра отговарят и на въпрос за своята диетична ориентация, както и дали са участвали в „каквито и да е инциденти, които биха могли да се считат за неподходящи или неуважителни по време на голо или полуголо събитие“.

Всъщност идеята на Чарли за подобно събитие се ражда още през 2014 г., когато тя и нейните съквартирантки случайно решили да се съблекат в апартамента им в Бруклин и по този нестандартен начин всички да прекарат времето си на партито.

View post on Instagram
 

Четете още: Франция отвори първия си гол ресторант