Хайде, стягайте се, купонът "нормален живот" вече започна

Парковете са достъпни за разходки, в планината, освен мечки, вече могат да стъпват и хора, заведенията са отворени, КПП-тата паднаха, а за капак в навечерието на Гергьовден в небето над София имаше и празнична заря. Народе, по всичко личи, че тежките дни отминават и купонът, наречен „нормален живот“, ще продължи. Та какво по-хубаво от това да си се прибереш на село за празника, без да попълваш декларации и да се чувстваш като престъпник?

На всичкото отгоре шезлонгите и чадърите по родното черноморие ще бъдат напълно безплатни за лято 2020. Имате ли чувството, че сънувате? Ние да!



Е, не всички заведения имат право да отворят врати, правилата за дистанция от минимум 1.5 м си остават, носенето на маски също е препоръчително, но все пак вече имаме избора да излезем на разходка в парка или пък да изпием по едно кафе навън, а това не е никак за подценяване. Нали?

Тези от вас, които продължават да работят, съвсем скоро ще могат да оставят пижамите си на мира, защото ще се завърнат в офиса. Очертава се и фитнесите да бъдат отворени в скоро време, така че е възможно да спасите фигурата си за лятото. С две думи: започвайте с диетите, защото и лято ще има, и живот след коронавируса ще има!



Нека не забравяме и за салоните за красота, благодарение на които „зомби апокалипсисът“ ще свърши.

И макар всичко, което изброихме до момента да ни се струва някак пресилено, има повод да изпитваме радост. Защото покрай необичайните засилени мерки за сигурност се научихме да ценим простичките неща в живота – прегръдките с близките ни приятели и роднини, разходките в планината или усмивката на непознатия човек по улицата. Нека, когато всичко приключи окончателно, да бъдем още по-отговорни, по-чисти, по-добри и по-радващи се на малките удоволствия в живота.



Четете още: Станахме ли по-добри след пандемията?