Светът се развива, светът се променя и с всеки изминал ден става все по-либерален и достъпен за тази част от човечеството, която в недалечното минало е била меко казано пренебрегвана. Днес Холивуд и цялата киноиндустрия не само демонстрира уважение към цветнокожите, но и предприема какви ли не нови подходи, за да ги издигне в култ. И доказателство за това е римейкът на "Снежанка", който предстои да бъде заснет догодина, а в главната роля ще влезе 20-годишната колумбийка Рейчъл Зиглър.

Върху игралната продукция на "Дисни" се работи още от 2016 г. и изборът на актриса, която да изиграе Снежанка, съвсем не е случаен, като целта на компанията била тя да е с тъмен цвят на кожата. Отделно режисьорът на лентата Марк Уеб сподели публично, че е изключително впечатлен от интелекта, излъчването, силното присъствие и вокалния талант на Рейчъл, които ще придадат съвсем нов облик на приказката, която светът познава до момента.

View post on Instagram
 

За игралния римейк на "Снежанка" в момента се композира и музика от звездното дуо Бенж Пасек и Джъстин Пол, които са написали и музиката към "Ла Ла Ленд". Очевидно "Дисни" се присъединява към все по-популярната политика на Холивуд, насочена към приемане на различните, на онези, които довчера са били дискриминирани.

View post on Instagram
 

Предстои да бъде направен римейк и на друга култова продукция на компанията - "Малката русалка", а в главната роля ще бъде Холи Бери.

Четете още: Уаби-саби - тайната техника за съвършенство и щастие на Джесика Алба