Ние сме различни, интересни, вълнуваме се от какво ли не, имаме драми, усмивки, плачем, подскачаме от радост, работим и... сме Woman.bg Заедно с вас сме от години и сякаш вие сте заедно с нас от поне толкова.

Започнахме една вътрешна дискусия относно перфектния мъж - знаем, че няма такъв, но все пак решихме да разнищим по нашия си начин какво разбираме под дефиницията "идеален мъж". И ето какво мислим за тази ефимерна величина. А призоваваме и вас да се включите с коментари и допълнения.

А.: Не е нужно да е красавец. Но да има харизма. Естествено, да е верен, ама едва ли има такъв. Не ме интересува височината. Е, все пак едно 180 е достатъчно. Брюнет или блондин – никакво значение, още по-малко пък е важен цветът на очите му. Виж – погледът, присъствието на живец в него, душа – това е друго нещо. Разбира се, трябва и да е кавалер. Атлетично телосложение? Не. Материално обезпечен? Не е задължително, но все пак да умее да печели и да знае как. Мързелив? Абсурд. Малко чувство за хумор няма да му е в излишък. И да – да казва обичам те, когато наистина го чувства.

Е.: Този, който те разбира дори, когато си крива и ти се иска да разкъсаш на парчета всеки, който ти се изпречи на пътя. Този, който те кара да се чувстваш красива, дори когато си качила 5 килограма или пък си болна и лежиш вкъщи, покрита с безброй носни кърпички и таблетки. Когато го видиш, усещаш топлина и чувството, че домът ти е там, където е той. С него всичко придобива смисъл: Нямаш нищо против да му проснеш чорапите, гледате заедно мечето Падингтън в събота вечер и буквално не те интересува къде ще прекарате Нова година, стига да сте заедно. Той те кара да преоткриваш себе си ежеминутно, смеете се на глупости, които само двамата разбирате, а на лицето ти се появява усмивката на Мона Лиза, само като помислиш за него.

М.: Няма идеални мъже.

С.: "Идеалният" мъж - този, с когото си представям да градя семейство и да отгледаме щастливи и здрави деца, с които да се гордеем и да не ни е скучно. Това обобщава всичко, на което държа - от доверие и лоялност, до чувство за хумор, спонтанност и взаимно уважение. А кавичките небрежно поставих, защото няма нито перфектен мъж, нито перфектни хора, което си е повече от прекрасно и чаровно.

А.: Идеалният мъж има белезници в дома си. Но не е полицай.

Р.: Идеалният мъж трябва да е забавен, да умее да поддържа разговора, но и да знае кога е по-добре да замълчи... дали за да се наслади на момента, дали за да сложи край на скандала. Трябва да е мъж, който държи на думата си и oтстоява позициите си, но същевременно с това съзнава необходимостта от компромиси. Да е загрижен, да иска да си част от живота му, но и да ти оставя необходимото лично пространство... и време. Да ти вдъхва увереност и спокойствие, но и същевременно с това ежедневието, прекарано с него, да е наситено откъм емоции. Може не всеки път положителни, важното е да са запомнящи се

Б.: Нека е по-смел и стига толкова с условностите. Ако не е грозен, достатъчно е да се поддържа и да не е прост, всичко останало е приемливо... почти. Ако има подход и не е твърде срамежлив, всичко ще е наред.

Четете още: Топ 5 на най-дразнещите мъже