Иди ми, дойди ми - сравнителен анализ между женския цикъл и българската политика

Народе, има ли коронавирус, или няма? Малко положението е иди ми - дойди ми. Малко се чувстваме като в цикъл. Политически...

Не можах да разбера, моля ви, кажете ми – да си седя ли мирно и спокойно дома, или да ходя да протестирам, сгушена между хиляди недоволни неясно от какво, или пък да отида на дискотека да се поцелувам с някой непознат? Обърках се, разберете ме.

Шегата настрана, но за пореден път показахме, че не сме готови да посрещаме кризисните ситуации адекватно. И ако не се посмеем на това, не ни остава друго, освен да заплачем. Положението в милата ни родина е толкова объркано, че дори и самият коронавирус вече не знае къде да отиде по-напред. Затворихме се, месеци наред пазихме себе си и най-вече родителите, бабите и дядовците си, после изведнъж се разпръснахме по купони, балове, морета, Гърция и къде ли още не и се видя, че пак яко ще се мре, та решихме пак да не ходим по дискотеки, за да оцелеем някак. За цели 2 или 3 дни. И изведнъж, като с магическа пръчица, протестът на попфолк звездите успя да накара управляващите отново да отворят нощните заведения. Просто така. Е, да и след като браншовата асоциация обсъди огромните загуби с Министерството на здравеопазването.



Ма това да не ви е телевизор, че да го пускате и гасите, когато ви падне? Щели отворят баровете и дискотеките, но при строги мерки. Хайде да видим как ще се случи! Кой отива на бар с мисълта да се дистанцира от другите или да пие уиски през маска? Или пък да не се ръкува и прегръща с други хора? Да, това е бизнес и както много други, той преживя истински срив през последните месеци. Да, музикантите бедстват, когато нямат участия по дискотеките, но решението не е всички да започнем да се трупаме отново по нощните заведения. Не и в момент, в който се твърди, че случаите на заразени отново се увеличават. Защо никой не помисли за друг вариант, в който и народът да остане здрав и бизнесът да не пропадне, и музикантите да не се питат какво ще сложат на масата довечера?

Нищо, джангър да има, пък от тоя коронавирус все ще се спас яваме някак. Поне тази сутрин научихме, че може би няма да затварят нощните заведения повече или не и преди следващо подобно решение да бъде обсъдено с браншовата асоциация.



Четете още: Ето защо Даяна искала да се самоубие, докато била бременна с Уилям