Понякога любимите ни хора ни нанасят най-тежките удари. Често те идват неочаквано, което ги прави още по-болезнени, а фактът, че са нанесени от този, пред когото сме разкрили душата си, на когото сме подарили сърцето си и пред когото никога не носим маска, може дори да ни съсипе. Чувстваме се толкова голи, нищожни и уязвими – вече нямаме какво да губим, а отмъщението е единственото, което ще ни подтикне да мислим, че печелим нещо. Колкото по-сурово е то, толкова по-сладък ще е вкусът на победата, нали?

Ще ви кажем нещо за отмъщението и не се съмнявайте, че то е правилно. Най-доброто наказание, с което можете буквално да изтезавате един човек, е липсата на действия и най-вече липсата на думи. Искате наистина да накарате предателят да получи вашия тежък шамар? Просто замълчете. Изчезнете. Изтрийте го, сякаш никога не е съществувал. Нека види какво е да го няма, какво е да ви няма. Не молете за внимание, тръгнете си с достойнство. Няма по-голямо богатство и по-голямо наказание от мълчанието.



Искате да разбиете сърцето му? Искате той да се гърчи, така както вие го правите в момента? Искате да спукате гумите на колата му? Да изгорите дрехите му? Да го направите за смях пред света? Искате да крещите с цяло гърло, докато го удряте? Не, замълчете. Просто мълчете, просто не бъдете там. Не показвайте, че сте склонни да се върнете отново, щом сте му обърнали гръб, щом той пръв ви е обърнал гръб.

Да, подлото отмъщение под най-различни форми може и да ви даде онази удовлетвореност, от която отчаяно се нуждаете точно сега, но това усещане няма да трае дълго. То може да ви накара да съжалите, дори може да ви върне там, където не принадлежите. Освен мълчанието – то ще ви постави там, където наистина трябва да бъдете, а именно далеч и нависоко.

Вие избирате дали ще позволите на безсилието да крещи, или на силата да ви накара да замълчите. Всичко е във ваши ръце и решението дали този, който не заслужава, ще продължава да получава дара на любовта ви. Толкова е лесно и същевременно трудно да изтриете всичко и да забравите, но вярвайте, заслужава си. Работете за щастието си утре и знайте, че единстввено мълчанието ще ви отведе при него.



Четете още: Кейт Мидълтън излиза тайно, за да пие с приятели