Искате да бъдете щастливи? Вижте от колко свободно време се нуждаете!

25 септември 2021 | 08:47
759
0
0

Оказва се, че свободното време не е магическият елексир, за който всъщност всички мечтаем или поне в големи дози.

Това показва ново изследване на американската асоциация на психолозите. То обхваща над 35,000 участника, а основната му цел е да установи как точно американците прекарват свободното си време.Специалистите установили, че хора с повече свободно време имат по-добро качество на живота, но … до определена степен. Хората, които имали по 2 часа на ден за себе си, споделили, че се чувстват по-добре, от останалите, които разполагали с по-малко време. Любопитното откритие обаче е, че участниците в проучването, които разкрили, че имат за себе си на ден пет или повече часа, като цяло се чувстват зле.

Оказва се, че златната среда е между 2 и 3 часа на ден. Учените стигнали до заключението, че твърде малко време за себе си е лош вариант, но твърде много свободно време всъщност е още по-лош сценарий.

Това е поредното доказателство, че при липсата на стимулация и структура, човек често би могъл да загуби центъра и мотивацията си. Оказва се, че свободното време, за което всички мечтаем, може би не е решението на проблемите ни, както често смятаме.Разбира се от голямо значение е и начинът, по който прекарваме това време. Специалистите препоръчват да го използваме за неща, които ни създават усещането за цел и нейното постигане. Това би могло да бъде да изкачите планински връх или да практикувате хобита като плетене, шиене или готвене.

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени