Автор
Woman.bg

Истините за живота, които сме научили от майките си

Фигурата на жената в близост до нас, когато растем има много важна роля в живота ни, става наш пример за подръжание и красота. В много случаи това е именно майката, която дава съвети и напътствия, без значение дали в някакъв момент те са дразнещи, или не.

Представяме ти списък с истините за живота, за които мама все пак е била права и ние оценяваме това когато сме ле-е-е-ко порастнали и имаме свой собствен опит зад гърба.

1. Затваряй/заключвай вратата!

Истината е, че този прост съвет предотвратява много инциденти - от обир, до хващане на вирус. Ето защо е хубаво да затваряш, или заключваш вратата, особено когато си сама.

2. Вземи си връхна дреха!

Всъщност, това е доста полезна реплика, тъй като вечерите наистина става студено и връхна дреха ще ти е нужно. Спомняш си онзи път, в който замръзваше, докато чакаш автобуса, нали?

3. Пий по 8 чаши вода на ден!

Хидратацията е ключът както към здрав организъм, така и към хубава кожа и коса. 8 чаши вода са точното количество, от което се нуждае тялото ти!

Мадона копира дъщеря си

4. Не е дошъл краят на света!

И така - ти си намери ново гадже, мечтаната работа сама те настигна, имаш нов маникюр, или очакваш повишение, а онзи, който те нарани преди няколко години, какво стана с него? Как му беше името? Все пак явно имало живот и след раздялата, и то много по-розов!

5. Не ми пука кой е започнал пръв, но ти приключи спора!

Помниш ли когато се оплакваше на мама, защото с най-добрата ти приятелка имахте разминавания и се скарахте? Е, така или иначе правилното решение се оказа да се извиниш, въпреки всичките ти усилия да бъдеш инат, защото приятелството ви чукна 15 години преди седмици!

6. Не стой до прекалено късно!

Когато е вторник, на другия ден си на работа и получиш покана за парти на човек, който не познаваш особено добре, защо да отиваш? Все пак ставането на следващия ден ще бъде трудно, а в крайна сметка можеш да оставиш шеметните купони за края на седмицата!

По стъпките на мама: Дъщерята на Синди Крауфорд във Vogue