Автор
Веселина Петрова

Италианска сестра се самоуби, щом разбра, че е заразена с коронавирус?

Италианска сестра е отнела живота си след като е дала положителен тест за коронавирус. Направила го е, защото се е притеснила, че е заразила други хора, писа Daily Mail.

Даниела Трези, на 34 г., е била в първите редици на медицинския персонал, борещ се с коронавируса в болница „Сан Джерардо” в Монца, на 9 мили от Милано. Генералният мениджър на болницата коментира, че Даниела е била болна в дома си от 10 март. Съдът в момента прави разследване за причини за смъртта на сестрата.



Федерацията на медицинските сестри е потвърдила новината за смъртта й, коментирайки, че това е голяма загуба. От организацията коментират, че Даниела е била под огромен стрес, защото се е притеснила, че е разпространила вируса в опитите си да помогне за неговото овладяване.



Новината за смъртта на Трези идва ден след като Италия обяви, че за един ден са починали 743 човека. Броят на заразените пък е скочил само с 8 процента, което е доста по-малко от деня, в който страната регистрира първия смъртен случай – на 21 февруари.
Според проучване, в Италия до момента има заразени 5760 здравни работника.