Из дневника на принцесите: Кралицата на Бутан с тайна церемония, принцеса Беатрис пусна видео от сватбата си

След като принцеса Беатрис и Едуардо Мапели Моци направиха скромна частна церемония във Великобритания, в далечен Бутан също имат повод за радост. Заради разпространението на коронавируса, принцеса Еуфелма Чоден Вангчук е казала „Да“ на своя избраник Дашо Тинлай Норбу на тайна церемония.

27-годишната красавица Чоден е дъщеря на бившия крал Джигме Синге Вангчук и полусестра на настоящия – Джигме Хесар Намгиал Вангчук. Младоженецът, който е по-голям от нея само с една година, е по-малък брат на кралица Джетсун Пема. Сватбената церемония се е състояла на 29 октомври в двореца Деченчолинг в Тимпху, но при изключителни предпазни мерки. В тесен семеен кръг.

View post on Instagram
 

От пресцентъра на кралския двор в Бутан споделиха първи снимки на младоженците, с които реално съобщиха, че тайната сватба се е състояла. „Двойката получи благословия от Негово Величество Краля и Негово Светейшество Дже Хенпо“, пише в профила на крал Джигме.

Принцеса Еуфелма е завършила „Социология“ в университета на Джорджтаун през 2016 г. Тя е председател на Параолимпийския комитет на Бутан, също така представлява страната на много събития в международен план, като популяризира успехите на спортистите с увреждания през последните няколко години. От своя страна Дашо, който вече ѝ е законен съпруг, е завършил в Делхи и в момента работи като пилот за голяма авиокомпания.

А междувременно принцеса Беатрис публикува видео на своята първа целувка като омъжена жена, която тя нарече "вълшебна". Сега сме в очакване на кралски бебета!

View post on Instagram