Изборът на парфюм за една жена е точно толкова важен, колкото и подбора на дрехи, обувки и аксесоари. Парфюмите са допълнение към цялостната ни визия и начин на себеизразяване.

Много жени, заблудени от ниската цена, правят грешката да купят тоалетна вода. Истинските парфюми са много скъпи, но за сметка на това – качествени. Те съдържат от 14 до 40 % парфюмни компоненти и са по-трайни от обикновената тоалетна вода. За сравнение - тоалетната вода съдържа около 8-15% ароматни масла.

При избор на парфюм е важно да помните, че трябва да се съобразите не само с личните си предпочитания, а и с това какъв е случая.

За работното място се препоръчва да изберете по-неутрален или свеж аромат. За специален повод можете да напръскате по-изискан и натрапчив парфюм. През деня и през лятото обикновено се използват леки парфюми с флорални и свежи цитрусови аромати. По-тежките и силни дамски парфюми се слагат вечер или през зимата.

Парфюмът трябва да се нанесе на китките, слепоочията, на врата или зад ушите, за да излъчва аромат през целия ден. Много жени направо се къпят в ароматните течности. Наистина, парфюмът е вашия почерк, но не оставяйте ароматна диря след себе си. Особено неприятно е усещането за околните, ако прекалите с твърде сладникав парфюм, съветват от drehi.bg.

Ако използвате дълго време един и същ парфюм, можете да свикнете с аромата му дотолкова, че да не го усещате. Това не означава, че и другите няма да го усещат. Не прекалявайте, дори и да притежавате най-хубавия и лек аромат. Не купувайте парфюм преди да сте тествали аромата му върху кожата си. Всеки аромат реагира по различен начин с различния тип кожа. Изберете този аромат, който ви кара да се чувствате добре, този, който ви дава увереност и приляга най-добре на вашия характер.

Ако приложим парфюмерийния критерий, можем да разделим дамите на четири групи.

Първата (и уви, най-многобройната) се състои от жени, които употребяват случайни парфюми, купени им като подарък от съпруга или приятелка най-често.

Втората включва дами с класически вкус, които от години носят един и същи тип облекло в едни и същи цветове. Те не се поддават на капризните модни промени и верни на своята нагласа, избиран “изпитаните” ухания на известни с високото си качество си фирми.

Променливите жени са третата категория. Те внимателно наблюдават всички модни новости и в съответствие с лансирания през даден сезон стил променят цвета на облеклото, косите и грима си. С огромно удоволствие приемат и всяко новоуханно предложение.

Към последната група се причисляват взискателните жени. Тях не ги удовлетворяват класическите и универсални миризми, игнорират също и рекламните новости. Такива жени търсят нещо оригинално, подчертаващо индивидуалността. Те опитват много парфюми, но когато се спрат на някой, употребяват го цял живот и той се превръща в част от личността им.