Автор
Woman.bg

Как да носим ежедневна рокля през есента и зимата

Лятото си отиде, но не и желанието ни да носим рокли. Трябва ли наистина да оставим любимите си женствени дрехи в гардероба? Не, разбира се! Има лесни начини да продължим да обличаме ежедневна рокля, без да изпитваме студ. Ето няколко съвета от стилистите, които ще ни помогнат в тази задача.

Допълнителна блуза

Под всяка ежедневна рокля може да се носи тънка блуза с дълъг ръкав, за допълнителна топлина. Добре е тя да е вталена и достатъчно тясна, че да не придава допълнитен обем на фигурата и да разваля силуета. Всъщност това е един перфектен начин да продължим да носим дори летните си рокли с къс ръкав – днешните тенденции нямат нищо против под късия ръкав да се вижда още един, стига той да е с подходящите цвят и текстура.



Клинове

Всяка ежедневна рокля може да се носи с чорапогащник, но ако го заменим с плътен клин, ще получим значително повече топлина дори и в най-студените дни. Всъщност на пазара се предлагат и клинове с поларена подплата, които на практика са по-топли от любимите ни дънки. Така проблемът със студените крака ще е решен и ние ще сме едновременно и добре облечени, и добре затоплени. Супер, нали!


Подплата за пола



Факт е, че понякога меката и свободна ежедневна рокля се наелектризира и залепва по чорапогащите. Това не е чак толкова страшно, но все пак не стои добре. За да предотвратим този ефект, може да използваме подплата за пола. Може би ги помните от гардеробите на нашите баби и вероятно Ви се струват старомодни, но те наистина вършат страхотна работа. Освен това могат да имат и оформящ ефект, което е още една голяма точка в тяхна полза.

Високи ботуши



Тук няма как да Ви изненадаме – високите до коляното ботуши са най-добрият начин да останем добре затоплени, когато носим ежедневна рокля. Но ние ги обичаме и поради друга причина – с тях краката ни изглеждат наистина секси. А и могат да се носят както с къси, така и с дълги рокли.

И още един трик: може да получим ефекта на високите ботуши и с по-ниски, като над тях нагънем красиви гети. Гетите не са толкова универсален избор, но за някои стайлинги са просто забележителни.

Шалове



Възможно е ежедневната рокля да е малко по-разголена в деколтето, така че тук добавянето на подходящ красив шал може да свърши чудеса. Той не само ще ни донесе повече топлина, но и ще добави шармантен нюанс към цялостния тоалет. А и можем да си оставаме с него дори и когато сме в затворени помещения. Страхотно, нали!

(в материала има продуктово позициониране)