Автор
Ива Петрова

Как да открием в себе си женските качества, които привличат мъжете

Всички жени искат да бъдат желани и да се радват на заинтригувани мъжки погледи. Понякога обаче красивата рокля и чаровната усмивка не са достатъчни, за да заинтересуваме наистина мъжете. Консултирахме се с психолог, за да уточним какви качества привличат силния пол и как можем да ги открием у себе си.

Ето какво пише една наша читателка: „Мъжете не ми обръщат внимание. Никакво. Имала съм връзки, но те винаги са се развивали като приятелски отношения. Никой никога не ме е ухажвал, не се е борил да ме спечели. Иска ми се да развия у себе си женски качества, да стана по-чувствена и съблазнителна, но не знам как.“


Всяка жена е уникална, ни сме различни и това е прекрасно. Но все пак има и общи понятия като женственост, сексапил и спретнатост. Малко хора се замислят, че тези качества всъщност се засичат не на визуално, а на ментално ниво. Привлича ни енергията, която друг човек излъчва, дори ако тя се дължи на външен фактор. Как да открием у себе си женските качества, които привличат мъжете?

Преди всичко трябва да се откъснете от образа на Афродита. Не си мислете, че жената е една безплътна вълшебна девица с лека, развяваща се на вятъра рокля. Основното женско качество е умението да проявяваш любов – да обичаш мъжа си, да обичаш семейството си, своя дом и околните. И най-вече да обичаш себе си. Нека започнем от последното.


Какво ще рече да обичаш себе си? Това означава не само да действаш в свой собствен интерес, но и например да уважаваш тялото си. Много мъже обръщат внимание на дреболии, към които по-късно се привързват – мирис, цвят на червилото, дължина на ноктите и дори специфичен начин на поддържане на веждите. Всичко това ви прави специална в неговите очи. Така че първото женско качество, което трябва да развиете у себе си, е вниманието към дребните неща. От такива детайли е съставен образът ви в очите на силния пол, заради тях мъжете могат да ви възприемат като по-специални. Не пренебрегвайте грижите за външния си вид, грижете се за тялото си така, сякаш гледате капризно растение. Тогава и околните ще ви възприемат като цвете.

Ритъмът на големия град създава много стресови ситуации. Сутрин висим в задръстване, на работа се цапаме с горещо кафе, закъсняваме да вземем от училище децата, едното от които пак има двойка по математика... Може да нямате деца, но това не е ключов фактор. Основният проблем е натрупването на негативни емоции, които после се проявяват в безсмислени караници с партньора. Най-парадоксалното в тази ситуация е, че колкото по-малко познаваме един мъж, толкова по-малко претенции ще чуе той от нас – докато в сериозна и продължителна връзка не пропускаме възможност да вдигнем поредния скандал. Развивайте у себе си неконфликтност. За целта безусловно трябва да развивате мисленето си – ако анализирате задълбочено повечето ситуации, в които сте изпадали в спорове с половинката, лесно ще разберете, че конфликтите е можело да бъдат избегнати.


Много жени заради постоянното следене на социалните мрежи се поддават на някакви стандарти за красота и поведение. В резултат стават абсолютно еднакви. Пластичните хирурзи посочват като най-популярни процедури увеличаването на устните, изострянето на скулите и смаляването на носа. За жалост опитите за подражание не се ограничават само до външния вид. Много дами приемат някакви правила за поведение, които следват. Те подражават на някого във всичко – започвайки от смеха и завършвайки с начина на изразяване. Мъжете ценят индивидуалността, ако говорим за нещо повече от сексуално влечение. Бъдете скромни и учтиви, но бъдете себе си. Във вашата уникалност ще се проявят женските качества, които са заложени у вас от самата природа.

Четете още: Защо съвременното момиче все повече се превръща в мъж