Очите често биват наричани огледало на душата. Поглеждайки в нечии очи, можете да разберете много за притежателя им, дори да познаете за какво мисли той и какво го тревожи. Смятате, че само екстрасенсите и ясновидците могат да четат мисли? Грешите! Всеки от нас може да се научи да чете мисли, като се въоръжи с малко търпение и наблюдателност. Представете си каква полза можете да имате от това.Ако се научите да четете мисли, ще имате всичко - власт, успех, пари и любов.

Как да се научите да четете мисли?

Има много различни упражнения за развиване на това умение. И несъмнено всички те ще ви помогнат да постигнете целта си. Но преди да преминем към сложните упражнения, нека започнем от най-простото.

Мислите на хората се изписват в очите им. За да ги прочетете, трябва внимателно да наблюдавате движенията на зеницата на събеседника по време на разговор. Зеницата ще ви разкаже за какво мисли човекът в този момент, какво го тревожи, какво го плаши. Ако зениците му са фокусирани в горния ляв ъгъл, значи в момента мисли за нещо визуално. С други думи, пред очите му стои някакъв въображаем образ, който е важен за него именно във визуален аспект. Например ако попитате някоя дама каква рокля е носила най-добрата й приятелка на абитурентския си бал, тя ще надигне зеници към левия ъгъл на окото и в паметта й ще се зароди визуалния образът на най-добрата й приятелка.

Когато човек гледа в десния горен ъгъл, той фантазира. Това положение на зениците показва, че събеседникът ви мечтае и със сигурност си представя мечтите си визуално. Така че онези, които често витаят в облаците, лесно ще ги засечете.



Когато човек просто гледа вляво, в мислите му се вихрят звукови образи. Това може да са мнения на други хора, думи, чути фрази. Събеседникът ви може също така да си спомня информация, която е чул от някого. Например по данни на проучвания студентите на изпитите често при размисъл върху въпрос поглеждат наляво или дори обръщат глава наляво, за да си спомнят това, което са чули на лекциите.

Ако събеседникът ви гледа надясно, значи той в момента се опитва да подбере нужната дума. Вероятно се чувства неудобно или просто не иска да ви обиди, именно затова подбира толкова внимателно изразите.

Погледът, насочен в долния ляв ъгъл, показва, че човекът в момента е напълно погълнат от мислите си. Най-вероятно се самоанализира или решава някаква сложна житейска задача.

Ако гледа в долния десен ъгъл, значи си спомня преживяно някога усещане. В този момент той не вижда в подсъзнанието си никакви образи и не чува звуци, всичките му мисловни процеси са заети със спомените за преживяно чувство.

Както виждате, не е чак толкова трудно да се научите да четете мисли!

Автор: Ива Петрова