Автор
Ива Петрова

Как да се облечем, ако сме с малък бюст! Тези трикове работят!

Консултирахме се с имидж-стилист, за да разберем с помощта на кои модни трикове можем да преобразим фигурата си. Ако имате малки гърди и искате да поправите това, спазвайте няколко прости правила!

Долу съветите от рода на „Ако имате малки гърди, носете пуш-ъп сутиени, за да изглежда бюстът ви привлекателно“. Малките гърди не изглеждат привлекателно само когато има диспропорция във фигурата и нарушена хармония в силуета – например, ако ханшът е доста по-широк от раменете и при това жената има малки гърди. Във всички останали случаи малките гърди могат да станат ваша пикантна особеност. Вижте например Кийра Найтли – тя изобщо няма пищен бюст, но при това е невероятно женствена и секси.


Ако имате комплекси за размера на гърдите си и искате да ги увеличите визуално, имаме за вас няколко съвета, с чиято помощ ще разрешите проблема си.

* Малките гърди трябва да се покриват, а големите – да се откриват. Колкото е по-високо ръбът на деколтето ви, толкова по-големи изглеждат гърдите ви.

* Драпериите, пищните яки, джобовете и другите обемни детайли в облеклото по гърдите също увеличават визуално бюста. Но само ако сте със закрито деколте, иначе имат обратен ефект.



* Хоризонталните линии под гърдите също ще придадат обем на бюста ви. За целта можете да пробвате рокли в стил ампир, рокли без презрамки и бански-бандо.

* Блузите и роклите тип халат също визуално увеличават гърдите. Най-важното е деколтето да не е твърде дълбоко.

* Избирайте рокли, подходящи за фигурата ви, акцентирайте вниманието върху талията и ханша, подчертавайки изяществото на силуета си. Когато целият силует е фин и миниатюрен, малките гърди стоят на него хармонично.


* Ако носите тениски, по-добре е да са с кръгло деколте, а не V-образно.

* Чудесна работа ще свърши и бюстието в контрастен цвят – или рокля, при която горната част е по-тъмна от долната. Светлият оттенък ще привлича погледите и ще ги разсейва от гърдите ви.

* Използвайте многослойни композиции – носете дълги жилетки, жакети и кардигани.

* Не привличайте внимание към гърдите си и в никакъв случай не обличайте на тази част от тялото си нещо ярко, с дълбоко деколте и набиващи се на очи детайли. По-добре акцентирайте например на лицето си, като си сложите интересни и достатъчно големи обици.

* Не носете рокли и блузи с гладка фактура и без обем.