Автор
Woman.bg

Как да се облечем, когато пътуваме в самолет

Колкото и маловажно да ви звучи, истината е, че начинът, по който сме облечени по време на полет, е от изключително значение както за нашия комфорт, така и за нашата безопасност на борда. В стремежа си да изглеждаме перфектно и атрактивно, сме склонни често пъти да допускаме грешки, за които впоследствие да съжаляваме.

За да не охкате от болките в петите или да тичате на десет минути до тоалетната, за да си нагласите непослушното деколте, ви предлагаме няколко златни съвета за подходящо облекло – гаранция за спокоен и приятен полет на борда.

Удобни обувки

Първо, трябва да сте наясно, че не отивате на конкурс за красота или на някоя секси фотосесия. Затова приберете токчетата в куфара и заложете на удобните спортни обувки. Важно е те да не стягат и да не са отворени. Не забравяйте чорапите, дори и да са тънки. Те предпазват стъпалото от появата на рани и мазоли вследствие на потенето и търкането.

Естествени материи

Заложете на естествените материи – те имат свойството да държат прохладно и да предпазват кожата на тялото ни от запаряване. Ако се притеснявате, че памукът или ленът ще се намачкат прекалено много на седалката, изберете такъв тоалет, на който намачканият ефект ще допълва блясъка и чара на плата.

Горни дрехи

Горните дрехи трябва да са подбрани така, че ако ви стане топло, лесно да разкопчаете или съблечете връхната дреха и да останете по тениска например. И обратното – да се наметнете, в случай че почувствате отнякъде хлад. Не са за предпочитане дрехите с гол гръб, гол кръст, дори и да сте се застраховали с жилетка. След като вентилацията в самолета заработи с пълна сила, ще съжалявате за избора си.

Панталон вместо рокля

Ако търсите удобство, по-добра алтернатива пред роклята и полата от добрия стар познайник панталона няма. Внимавайте единствено да не ви е тесен и да не ви стяга. Добра идея е да избягвате „скъсаните модели“ дънки, с които рискувате да си навлечете чувство за дискомфорт и неудобство. Удачен избор е и клинът. За предпочитане от памучна материя. Същото се отнася и за панталона. И понеже рискът да се окажете с някое и друго петно върху белия си панталон, заложете на тъмния цвят.

Четете още: Майка и дъщеря управляват самолет и рушат стереотипи