Автор
Woman.bg

Как да си намериш мъж – най-странните съвети от 50-те години

В средата на миналия век бракът бил основна цел на повечето жени, затова тази тема често се споменавала в лъскавите списания. На съвременните момичета някои от тези „бабини“ съвети могат да им се сторят доста нелепи.

През 50-те години на ХХ век много жени са се стремили да се омъжат възможно най-бързо. Образованието и кариерата далеч не били най-важната част от живота им. Нещо повече – някои момичета записвали висше образование, само за да си намерят мъж в университета. Нищо чудно, че женските списания от онова време са писали до безкрай за различни начини да се запознаеш с потенциални съпрузи. В тази статия сме събрали най-странните съвети за намиране на мъж от гланцовите издания от 50-тте години.

„Четете некролозите“

Американката Ким Маркс-Кучински закупила брой на списанието McCall’s от 1958 г., след като видяла на корицата заглавието на статията „129 начина да се омъжиш“. В една от подточките жените били съветвани да четат некролозите във вестниците, защото така можели да си намерят подходящ вдовец. Освен това се препоръчвало да ходят на срещи на випуска – там също можели да срещнат разведени и овдовели мъже.

„Носете си лейкопласт“

В същото списание пишело, че можеш да започнеш лесно разговор с мъж с помощта на най-обикновен лейкопласт. Авторът на статията пояснява: „Хората винаги питат какво е станало?“. Несъмнено в това изказване има зрънце истина. Ако обаче решите да пробвате този необичаен подход, не забравяйте да измислите легенда за своята въображаема травма – иначе въпросът може да ви хване неподготвени.

„Повредете си колата на „подходящо“ място“

Някои съвети от статията в McCall’s са просто немислими – например да си повредиш умишлено автомобила, за да ти предложат помощ минаващите с коли мъже. Ние се надяваме никоя от читателките ни да не е дотолкова отчаяна, че да прибегне до толкова радикални мерки и да застраши живота си.



„Обяснете му какви са прелестите на семейния живот“

Дори и днешно време момичетата крайно рядко предлагат брак на половинките си, а в средата на миналия век това е било просто немислимо. Въпреки това през 1951 г. в списание Coronet била публикувана статия под заглавие „Как да го накарате да ви предложи брак“. Авторът ѝ съветвал жените да доказват по всякакви начини на ергените, че семейният живот ще ги направи много по-щастливи.

„Не демонстрирай интелекта си“

Ако се интересувате какви женски качества са били ценени от мъжете през 50-тте години, прочетете брошурата на психолога и семеен консултант Клифърд Р. Адамс „Подготовка за брак“, публикувана през 1952 г.. В нея той пише, че мъжете предпочитат да се женят за госпожици, които са „малко по-малко умни от самите господа“. По мнение на Адамс именно затова много умни жени остават неомъжени. Психологът съветвал момичетата да се показват по-глупавички, за да си намерят съпруг.

„Изгорете на слънцето“

Трудно ни е да определим защо през 50-тте години слънчевото изгаряне се е смятало за повод за запознанство. Може би по такъв начин момичетата са се опитвали да започнат разговор, но по-вероятно е изгарянето да е било символ на определен стил на живот. Според списание Town & Country в средата на ХХ в. един известен производител на кремове против изгаряне започнал да използва в рекламите си снимки на известни богати жени, печащи се на плажа. В резултат на това слънчевото изгаряне показвало, че момичето наскоро е било на почивка на курорт.