Автор
Woman.bg

Как да си направите перфектната профилна снимка?

Първото впечатление може да бъде от голямо значение. В днешното технологично време, завладяно почти изцяло от интернет, представата за дадена личност може да бъде изградена и от профилите в социалните мрежи.

Или по друг начин казано - истинският живот среща Facebook, Twitter, LinkedIn и т.н. Затова профилната снимка може да окаже голямо влияние върху впечатлението, което оставяте както у приятелите си, така и у работодателите и колегите, пише inews.bg

Ще се опитаме да ви дадем най-полезните съвети, за да ви помогнем да направите най-хубавата и ефектна профилна снимка. Ето какво да правите и какво да се опитвате да избягвате:

1. Планирайте снимката

Най-хубавите снимки имат концепция или поне добре подбран тоалет. Дами, гримирайте се възможно най-леко и семпло - колкото да подчертаете красивите си черти (малко спирала и очна линия са напълно достатъчни). Подберете дрехите си, но не се нагласяйте прекалено, за да не е изкуствено. Накрая просто оформете косата си в любимата си прическа (но не кок с безброй фибички и обилно количество лак) или просто я пуснете небрежно.

2. Подберете мястото

Фонът на снимката ви е много важен - стара сграда, стена на къща, тапет на цветя и т.н. Също така ако искате да изглеждате по-естествено, постарайте се да уловите най-подходящата дневна светлина.



3. Помолете някого да ви снима

Снимките в близък план не винаги са най-сполучливото и приятно за окото творение, особено ако ползвате камерата на телефона си. Затова, помолете някой приятел да ви снима с по-хубав апарат. Ако пък няма желаещи, просто ползвайте самоснимачката и забравете нелепите и абсурдни снимки в огледало със светкавица... тип искрящите вампири от една добре позната сага.

Как да си направите перфектната профилна снимкаFacebook

4. Обработка

Да, няма да минете без малко поправки. Не става дума за професионални умения по Photoshop, а за лека корекция на цветовете, контраста и коригирне на някои несъвършенства по кожата. Именно заради последната опция не е необходимо да мажете лицето си с тонове фон-дьо-тен.
Леко коригирайте и осветлете или затъмнете на места, където е необходимо, но се опитайте да запазите естествения вид на снимката, доколкото това е възможно.




5. Качване

Ако за вас е важно колко лайка и коментари ще получи снимката ви, погледнете в интернет съветите и изследванията, където подробно е обяснено, кога са най- посещаемите часове в социалните мрежи.