Автор
Woman.bg

Как един благороден жест може да промени целия ти живот

Вярвате ли в магията на случайността, или в това, че всичко, което ни се случва е предначертано? Понякога в живота ни настъпват съществени промени и събития, които никога не сме очаквали. В такива моменти разбираме, че съдбата си знае работата и че всяко добро, което някога сме сторили, се връща при нас. И то по най-хубавия начин. Точно такава е и историята на Джоана и Тирел, която може да ви просълзи от умиление.

Когато бил едва на 7 г., американецът Тирел решил да извърши мил жест. Малкото момче дори не подозирало как съдбата един ден ще му се отблагодари за добрината, която проявява. Той дочул, че в местната църква се извършва благотворителна акция в помощ на бедните семейства по света и незабавно поискал да участва. Тирел взел възможно най-голямата кутия, напълнил я с играчки и канцеларски материали и я оставил в църквата.

Едно от условията за участие в акцията било всеки дарител да сложи в кутията си своя снимка и на гърба ѝ да напише двете си имена. Малкото момче изпълнило чинно това условие и без да се замисли, направил каквото може, за да допринесе за благотворителната акция.

Минали години, Тирел дори забравил за добрината, която е извършил. Но подаръкът му значел много за семейството, при което е отишъл. Кутията попаднала в ръцете на едно малко момиченце от Филипините на име Джоана. Тя така и не забравила жестта на Тирел и повече от 15 години пази снимката на момченцето, което ѝ помогнало. С напредъка на технологиите вече порасналото момиче решило да използва социалните мрежи, за да открие Тирел и най-накрая да му благодари.

Джоана упорито изпращала съобщения до него, но той ги подминавал, тъй като е забравил за кутията, която изпратил някога. Но благодарната дама не се отказвала и му изпратила покана за приятелство, а след това подробно му припомнила как той ѝ е помогнал в тежкие времена. Тирел попитал майка си дали наистина е участвал в благотворителната акция и след като тя потвърдила, че това се е случило, той отговорил на Джоана. И така започнала красивата приказка...

С времето Тирел и Джоана откривали все повече общи теми за разговор и не спирали да си споделят подробности от всекидневието. Минали месеци, а чатът им ставал все по-дълъг и приятен. Накрая Тирел решил да преодолее най-големия си страх и да се качи на самолета ии да отлети за Филипините, за да види Джоана на живо.

Още в първия момент, в който срещнали погледите си, двамата разбрали, че не са се заблуждавали. Между тях вече е имало любов, която и до днес става все по-силна и красива. Изминали едва няколко месеца и Тирел предложил брак на Джоана.

Влюбените се бракосъчетали два пъти – в САЩ и на Филипините. И тъй като благотворителността е нещото, което ги е събрало, и на двете сватби организирали акции. Гостите трябвало да носят вещи, които да бъдат дарени на бедните семейства. А условието всеки да остави снимка с двете си имена било задължително.

В момента Джоана и Тирел са все така щастливи, а съвсем наскоро на бял свят се появи и дъщеря им.

Да живее доброто, да живее любовта!

Четете още: Водещата Радина Червенова доказа, че е по-силна от рака!