Представяме ви Мелиса, която е само на 29 г., а вече има богат опит с диетите. Едно от най-големите и щастливи събития в живота ѝ е една раздяла, която ѝ отваря вратата към пълноценния живот. Става дума за сбогуването с цели 65 кг, които до този момент ѝ пречели да бъде човек с нормално всекидневие. Тя не можела дори да пазарува в обикновени магазини за дрехи, а се налагало да носи единствено облекло за бременни.

Като почти всички дебеланки Мелиса цял живот се бори с теглото си и винаги е била силно обсебена от храната.

„Като дете много често грабвах сладкиши и всякакви други вкусотии от кухнята и ги носех в стаята ми, за да ги изям по-късно. Всяка вечер консумирах огромно количество донъти, бърза храна, шоколади и безалкохолни напитки.“

Теглото на Мелиса се покачвало все повече и повече и когато станала на 18 г., тя вече тежала цели 135 кг. Тогава лекарите ѝ съобщили, че ако не направи промяна в начина си на хранене, я очаква сигурна смърт.



„Разбрах, че ситуацията е критична, когато докторите ме предупредиха, че е възможно да получа инфаркт всеки момент и че съм на ръба да развия диабет. Тогава се изплаших и осъзнах, че трябва да променя живота си“, разказва тя.

А пътят до здравословното тегло отнел години на Мелиса. Още в началото тя осъзнава, че има достатъчно силна мотивация да отслабне, но не и нужните познания. Години наред тя изпробва различни диети и упражнения и най-накрая успява. Преди точно 5 години Мелиса открива кое е най-полезното за нея, а килограмите буквално започват да се топят.



Планът, който следва младата дама в момента, включва внимателно следене на калориите, които приема и също така съотношението между въглехидрати, протеини и мазнини в менюто ѝ. Мелиса е запалена и по интермитентното гладуване, съчетано с консумацията на повече протеини и пресни плодове и зеленчуци.

Както при всяка голяма трансформация, така и при Мелиса е включен и фитнес режим.

„В момента, в който започнах да тренирам и следях внимателно какво ям, килограмите започнаха да се топят светкавично. Първоначално беше трудно и ме беше срам от фигурата ми. Просто гледах да издържа тренировката и да се скрия в някой ъгъл, облечена в дрехите за бременни. Но въпреки това бях готова да дам най-доброто от себе си, за да постигна целта си. С времето се справях все по-добре и вече тренирам с тежести. Никога не съм била в по-добра форма, не мога да повярвам, че тялото ми изглежда и се движи по този начин сега.“

Мелиса продължава да тренира и до днес. Прави го 6 пъти седмично в продължение на 1 час. Тя вече е с 65 кг по-малко и е почти неузнаваема. Успява дори да намери любовта на живота си и преди година минава под венчилото с любимия си.



„Промяната за мен не бе само външна. Преди бях толкова срамежлива, нямах никакво самочувствие, не исках никой да ме вижда. Сега вървя с високо вдигната глава, общувам свободно с другите и съм много щастлива. Обичам живота си! Прекрасно е чувството, когато изхвърлиш предишните си дрехи. Вече мога да пазарувам във всеки магазин и имам възможността да покажа усета си за стил. Да отслабна беше най-доброто решение в живота ми.“

Четете още: Когато Кейт изкарваше парите си сама