Как се промени идеалът за женско тяло за 100 години (Галерия)

11 април 2017 | 14:03
43930
1
1

Представите за женска красота са се променяли непрекъснато през вековете. Докато в едни епохи идеал за красота са били пищните и пухкави форми тип Рубенс, то в други – под перфектни женски пропорции са се разбирали правите и изчистени от всякакви извивки очертания. Разни хора, разни идеали. Разни десетилетия, разни идеали, бихме допълнили ние.

Мерилин Монро

Тук спираме вниманието си на начина, по който възприятията за красиво женско тяло са се променяли през десетилетията от началото на миналия век до днес. Интересното е, че той се е видоизменял и варирал почти толкова често и неочаквано, колкото и модните тенденции - като започнем от по-закръгленото и женствено телосложение тип пясъчен часовник, така актуално в първите десетилетия на 20 век, преминем през правите форми в стил Туиги, популярни през 60-те, за да се върнем отново до така актуалните днес тънки талии и заоблени дупета в стил Джей Ло и Ким Кардашиян. И така, да се разходим с помощта на нашата :: ГАЛЕРИЯ :: назад във времето и да си припомним как идеалите за женска красота са се сменили през годините от началото на миналия век до днес. 

Още по темата

Коментари

1
  12 април 2017 | 00:14 отговор
 

Жената е устроена да има широк ханш и закръглени бедра с обилен пухкав закник и тънка в талията...Класическо женско тяло,нормална женска конструкция...Проблемът е,че някои жени НЕ го претежават... Но както и да е-кокалява дъска без никакво месо по себе си е истинско ИЗВРАЩЕНИЕ и ястие единствено за комплексирани полу-"мъже"...

 
 
12 април 2017 | 10:22

Всъщност си описал тяло с формата на лукова глава.

 
12 април 2017 | 11:04

всички дебелани все това плещите ама никой ви не взима насериозно

Добави Коментар

Най-четени