През последните месеци цялото обществено и медийно внимание на Острова е съсредоточено в принц Хари и Меган Маркъл и сякаш светът забрави за друго значимо събитие, свързано с кралското семейство.

Говорим за появата на третия наследник на херцога и херцогинята на Кеймбридж – Уилям и Кейт. Известно е, че бебокът трябва да проплаче през април и макар все още да не е официално съобщена датата или полът на мъника, това не пречи на британците, а също и на букмейкърските къщи във Великобритания вече да пускат облози относно името на бебето.



Сред най-вероятните имена за бъдещия наследник са Каролин, Алис или Хелена за момиче или Албърт и Алфред за момче, разкрива за Marie Сlaire професор от Бостънския университет.

Според учения, кръщавайки децата си Джордж и Шарлот, Уилям и Кейт красноречиво са доказали, че търсят вдъхновение за имената на потомците си в миналото, затова и гореспоменатите предположения, свързани се с вековната история на кралското семейство, са доста вероятен избор.

Алис, Хелена, Албърт и Алфред са имената на децата на кралица Виктория. Интересна подробност е, че според професора младото семейство не би избрало Виктория или Елизабет за детето си, защото и двете са прекалено иконични и това би означавало да поставят наследника си в сянката на знаменитите си прадеди.

Име като Джеймс също е много характерно за Острова, но едва ли Уилям и Кейт биха се спрели на него. Причината е, че има редица противоречиви личности от кралското семейство, които са го носили. Като крал Джеймс Втори, например.

"Те трябва да изберат име, което се придържа към традициите и в същото време да не звучи прекалено архаично. Затова си мисля, че ако е момче, ще се спрат на Алфред, защото е натоварено с история, но е и доста актуално към настоящия момент", разкрива професорът, допълвайки, че със сигурност първото име ще е обвързано с миналото на кралското семейство, а родът Мидълтън ще се почете с презимето.