Автор
Woman.bg

Какъв тип жена си според формата и цвета на косата?

Според психолози характерът на една жена лесно може да бъде разгадан от дължината, цвета, формата и типа на нейната коса. И действително – косата не просто издава характера на човека, но и в известен смисъл го формира, твърдят френолози. Неслучайно науката за човешките характери отделя специално внимание на цялостния облик на нашата грива.

Според дължината

- Дълга коса


Спор няма, дългата коса е най-желаната от по-голямата част представителки на женската половина на човечеството. Тя е израз на женственост, финес и романтична нагласа. Затова и дамите, които я предпочитат, са по-чувствителни, по-лесно раними и по-емоционални от тези, които обичат по-късите прически. Амбициозни и суетни са.

- Къса коса
Късокосите, от своя страна, могат да се похвалят с по-висока степен на мъжки качества, като самоувереност, борбеност, кариеризъм, желание за доминиране и закрилничество. Късите прически носят заземяване и стремеж към прагматичност. Означават организираност, дисциплина и амбиция. Жените с къси коси са оригинални и смели. Авантюристични. Умеят да рискуват, забавни са и чаровни.

- Средна дължина
Средно дългата коса е символ на "баланса", средният път без крайности и често водещ към успех. Може да означава и повишена чувствителност и устрем към идеализъм.

Според формата

- Вълниста грива
Дългите, буйни и вълнисти коси са белег за оригинален и находчив ум. Тези дами рядко се движат по утъпкани пътеки. Емоционални са и имат силно развито чувство на справедливост. Те са творчески и свободолюбиви натури, които не винаги се съобразяват с наложените правила на социума. Състрадателни и темпераментни са. Привличат ги дисциплини от сферата на изкуството. Открояват се с философската си и спокойна мисъл, както и с високото си ниво на емоционална интелигентност.

- Къдрава коса


Според френологията къдравата коса издава дами, които са импулсивни и имат богата душевност и палитра от чувства, с която "рисуват" ежедневно. Тези жени са склонни да слушат първо чувствата си, а после - разума си. Многобройните къдрици отразяват огромната емоционална вълна, която бушува в душата и руши бентове и задръжки. Дипломацията им е чужда, често се люшкат от еуфория към меланхолични състояния. Дами, които се къдрят, всъщност несъзнателно работят върху чувствената си природа.

- Права коса
Обратно на къдравата, правата коса е белег за рационалност в действия и съждения, а също и "овладяност". Притежателките на дълги и прави коси са кокетки, които обичат да са център на вниманието, особено от страна на мъжете. Обожават да флиртуват и го правят с лекота. Всеотдайни, взискателни и отговорни. Особено много държат на верността на партньора си, както и на неговите искрени чувства към тях.

Според цвета

- Червена коса

Естествено червената коса е белег за голяма агресивност, както и чувствителност, комбинирана с борбеност, силен характер и амбиция. Според някои психолози, дори дамата да не е по рождение рижава, този цвят носи вибрацията на успеха както в кариерата, така и в любовта. По-светлите нюанси на червения косъм издават по-хладен и остър ум. Често пъти жените с червени коси проявяват склонност към похотливост и силно развита сексуалност. Готови са на всичко, за да постигнат целта си до край.

- Руса коса
Напук на твърденията, че блондинките са по-глупави, истината далеч не е така. Дамите със светъл цвят на косата са разсъдливи и интелигентни. Често пъти намират изява в професии на ръководни функции. Добри лидери и оратори. Друга характерна черта на естествените блондинки е тяхната студенина. Те са прагматични, организирани и рядко се оставят емоциите да ги ръководят.

- Кестенява коса
Цветът кестен в косите говори за хармонична и балансирана личност. Тези дами са открити, чувствителни, приветливи, отворени към новото и винаги готови да експериментират.

- Черна коса

Чернокосите се открояват с буен темперамент и вродена артистичност. Те са изключителни мечтателки и романтички. Прекалената им емоционалност и ранимост обаче за съжаление често пъти стават повод да се отказват от целите си. Страстни натури, влюбят ли се веднъж, обичат до гроб.

Четете още: Какъв тип жена си според формата на гърдите