Когато през 2010 година Кейт Мидълтън и принц Уилям обявяват годежа си, Хайди Ейган от Корби е съвсем редова британска сервитьорка, която живее от табла до табла и от бакшиш до бакшиш.

Тъкмо по това време обаче лицето на бъдещата херцогиня на Кейбридж се появява на всеки ъгъл, във всеки вестник и във всяка телевизия. Именно тогава клиентите забелязват поразителната прилика на Хайди с Кейт, а мнозина дори й искат автограф и да се снимат с нея.

В началото тя просто го приема като комплимент и с удоволствие позира на снимките. Но постепенно в келнерската й глава проблясва мисъл и Хайди успява да събере две и две - установява, че вместо да чака да й дадат бакшиш и да препуска ката луда по цял ден между масите на локала, тя може просто да изкарва пари от приликата с кралската невяста.

Без да чака някой да го стори вместо нея, Хайди побързала да установи контакт с няколко агенции, които работят с двойници на известни личности. Така сервитьорската професия става просто част от биографията й, която е останала зад гърба й и започва нов етап в живота й, пише "Монитор".

Първите стъпки са плахи и не особено доходоносни, но пък търпението си е струвало, защото в момента Хайди може да се похвали със завидни хонорари - от 500 до 3000 паунда на ангажимент, като те са поне три пъти седмично.

Сега има седмици, в които тя спокойно и почти без усилия печели по 9 000 паунда. Хайди има агенти по цял свят и не спира да се снима. Най-добрата работа досега била през 2014 г., когато летяла с двойник на Уилям до Австралия, за да снимат реклама на мляко. Дори пътуването в бизнес класа е било достатъчно голям "гъдел" за Хайди.

Докато Хайди странства и се показва пред обективите във фалшивата реалност на Кейт, майка й полага всички усилия двете деца на двойничката да не изпадат в неадекватно състояние от смесването на истините - понякога хлапетата не могат да направят разлика на екрана на телевизора дали това е херцогинята на Кеймбридж или майка им - бившата сервитьорка.

Бременността на Кейт причинила на Хайди сериозен стрес - все пак е трябвало да следва промените в тялото на херцогинята и да ги копира. От това време датира и може би най-предизвикателната работа на Хайди - позира гола и "бременна" за фотосесия на фотографката Алисън Джаксън.

Хайди позира гола с изкуствено бременно коремче, сякаш е херцогинята, която е решила да се разголи в напреднала бременност подобно на бременната Деми Мур в сп. "Венити Феър".

Всичко се изпипва до детайли - Хайди дори се е обзавела с копие на годежния пръстен на Кейт, който оригинално принадлежи на покойната й свекърва - принцеса Даяна.

Освен с двойници на Уилям, двойничката на Кейт си общува с цялата гвардия кралски роднини, които естествено също си имат двойници - цял един свят, едно сплотено семейство.