Автор
Кристина Кирова

Какво говори външният ни вид за нас

Всеизвестен факт е, че човек добива впечатление за някого в рамките на не повече от 10 секунди.

Интересно е как понякога първото впечатление може да бъде изумително точно, а в други случаи - просто заблуда. Вижте как обикновено придобиваме първото си впечатление.

Ако сте атрактивни, то вие със сигурност притежавате много добродетели

Винаги добре изглеждащите хора са по-радушно приети сред другите, сякаш поддържаният им външен вид е гаранция за много други качества, които всъщност нямат нищо общо с визията. Често хората съдят дори за интелекта ни по външния ни вид. Според проучвания, добре изглеждащите имат по-големи шансове да получават по-високи възнаграждения на работното място.



Една снимка може да говори наистина много за нас

Според множество изследвания и опити, повечето от качествата ни и характерните черти от характера ни могат да проличат съвсем ясно дори и само в една снимка. Също така бихме могли да преценим не само възрастта и професията на човека от снимката, но дори религията и всекидневните му навици.

По височината и чертите на лицето разбираме дали някой е подходящ за лидер

Въпреки че ръстът ни не зависи от нас, много често хората стигат до определени заключения за способностите ни именно по него. Според психолози и невролози, чертите и дължината на лицето ни, както и височината ни, са критерият, по който другите преценяват на подсъзнателно ниво дали притежаваме качества за лидер.

Лицето ни подсказва дали сме агресивни

Медицински проучвания в Лондон доказват, че мъжете, в чийто организъм нивата на тестостерон са по-високи, имат широко лице с по-изразени скули, което ги прави да изглеждат склонни към агресия.

Понякога начинът, по който някой възприемат лицето ни, може да бъде решаващ

Със сигурност, когато видите някого за първи път, инстинктивно започвате да се питате дали можете да му имате доверие. Именно на базата на това първо впечатление, много често стават грешки и хора биват обвинявани в престъпления, които не са извършили.

Четете още: Любимите теми на мъжете

Външният ни вид издава някои здравословни проблеми


Например някои бръчки говорят за сърдечни проблеми. Знаете ли, че жените, които нямат сърдечни проблеми изглеждат по-млади, защото кожата им е в отлично състояние?

По очите също могат да бъдат открити вътрешни болести. По метода, наречен "ирисова диагностика".



Ръстът ви подсказва към какви заболявания имате склонност

Известно е, че високите хора не са предразположени към сърдечни заболявания, а по-ниските не са толкова застрашени от онкологични заболявания. Причината за това твърдение е, че при високите и ниските хора хормоналният баланс е различен.

Четете още: Внимавай, скъпи, ще си измисля скъпо хоби!