Индийската актриса Приянка Чопра вдигна сватба за чудо и приказ. Тържеството продължи три дни, а медиите старателно отразиха всяка стъпка от пищната церемония.

А ето и 10 факта за една от най-коментираните сватби през последните дни:


Ритуал

На 28 ноември в къщата на булката в Мумбай се проведе и церемония за Ганеш Пуджа, традиционен ритуал, в който участват семействата на булката и младоженеца. Малко преди сватбата в едно от интервютата си, Приянка се пошегува, като каза: "Гостите се нуждаят от почивка след тази сватба". Любимият ѝ – певецът Ник Джонас, пък подчерта, че техният брак ще представи "две напълно различни култури и религиозни традиции".

Значението на „Мехенди“

Официално сватбената церемония беше на 29 ноември в Джодхпур, с ритуална церемония за нанасяне на мехенди (рисунка с къна) на булката и нейните гости и роднини. Според вярванията колкото по-сложен е моделът на мехенди, толкова по-щастлив ще бъде семейният живот на двойката. След това се проведе традиционната церемония - парти с песни и танци, включващи семействата на булката и младоженеца.

Християнска церемония

На 1 декември пред величествения дворец Умайд Бхауан, който е със статут на хотел-музей в Джодхпур, се проведе и брачната церемония, която бе по християнски ритуал. Към олтара Приянка бе водена от майка си Махду (бащата на актрисата почина през 2013 г.). Чопра блестеше в прекрасна рокля на „Ралф Лорън“.

Специален свещеник

Пасторът Павел Кевин Джонас венча двойката. А защо е специален ли? Той е бащата на младоженеца.

Сватбена рокля N: 1

View post on Instagram
 

Роклята е дело на Ралф Лорън и е с 2 380 000 пайети, като работата по нея е продължила 1826 часа. Любопитен детайл е, че парче плат от сватбената рокля на майката на Ник беше съшита в роклята на булката. В роклята също така по тайнствен начин са криптирани думите - "семейство", "надежда", "милост" и "любов", както и имената на булката и младоженеца и дори датата на сватбата - 1 декември 2018 г. Младоженецът също беше в костюм на Ралф Лорън.

Хинди церемония

В неделя, на 2 декември, в двореца Умайд Бхауан, тържеството продължи. Този път се проведе хиндуистка сватбена церемония. За Приянка беше много важно това, защото по този начин искаше да покаже на своето семейство почитание към културата му. Заради същата причина беше решено да се проведе и „Западна“ церемония - в знак на уважение към християнското образование на Ник.

Сватбена рокля N: 2

View post on Instagram
 

Индийска актриса създаде традиционен червен костюм с цветя от органза. Тя е изработена за 3720 часа, като имената на родителите и съпруга Ник бяха избродирани на колана на роклята. Ник също облече традиционен индийски костюм, като в допълнение беше обул златни обувки и сложи тюрбан на главата си.

Много важни гости

На сватбата на индийската актриса присъстваха 225 души, сред които певецът Джо Джонас, актрисата Софи Търнър и дори самият индийски премиер Нарендра Моди. Херцогинята на Съсекс – Меган Маркъл, която е близка приятелка на Приянка, не можа да присъства на тържеството.

Финалът

Неделята приключи за двойката с последния ритуал на Хинди, по време на който семейство Чопра благослови Приянка за новия ѝ живот като г-жа Джонс. "Хареса ми, че нашата сватба е някакво религиозно събитие", споделя актрисата пред журналисти. „Ние спазихме красивите традиции, с които сме възпитани и сме израснали. Беше толкова прекрасно да намерим обща основа между нашите религии и да разберем как да ги комбинираме, като не променяме смисъла им" , каза още тя. Между другото и след 3-дневната сватба младоженците пак продължиха да празнуват и дадоха прием в Ню Делхи.