Какво става с днешните мъже и защо са все сърдити

24 август 2019 | 06:30
6791
24
Снимки: Pixabay
24

Не е тайна, че мъжът, който знае как да се отнася към една жена, печели лесно сърцето ѝ. Е да, ама днес все по-рядко срещам такива... Да се окажеш неволен свидетел на джентълменско отношение или, дай Боже, обект на такова, си е чиста проба късмет... Или, да си го кажем направо – абсолютна аномалия! Ако случайно попаднеш на такова чудо, оставаш приятно изненадан, очарован, та чак трогнат.

За другия сорт мъже обаче ми е думата – за онези, от мнозинството, които не биха отстъпили мястото си в трамвая на бременна жена, дори тя да ги притиска с корема си. За онези, с високомерно забитите в телефоните си погледи, докато на крачка от тях дама с бастун се опитва да запази равновесие. Абе, мъже, които напомнят по нещо на онази прословута карикатура с маймуните – едната не чува, другата не вижда, третата си е запушила устата.

Да беше само това, ама не е! Отблъскващите черти, които съвременните господа притежават, далеч не се изчерпват с липсата на кавалерски нюх. Мъжете днес не са мъжете от вчера, това трябва да го разберете прекрасно! Колкото и непрекрасно..., колкото и грозно и тъжно да звучи!

Ти му се усмихваш за поздрав, той те подминава като пътен знак. Правиш му път, че гледаш – задъхал се, бърза...да му осигуриш коридор, така да се каже. А той замалко да те премаже. А това пък – да ти се извини или усмихне с благодарност – забрави. На такъв и през ум не му минава мисълта, че съществуват понятия като галантност или кавалерски жест.

Мъжете днес се контят повече от жените, бръснат си краката, цупят се на всичко, дразнят се от всичко. Характерите им – сложни като индийски ребус. Да им се чудиш – в месечен цикъл ли са, в седмичен ли?!

На мъжете днес не им се говори, не им се пита, не им се отговаря, не им се занимава с „прищевките“ на „претенциозни, фукливи“ колежки. Опазил те Бог, ако му поискаш услуга или помощ в неподходящия момент. Ама на подходящ едва ли ще случиш. С други думи, горко ти, ако дръзнеш да обезпокоиш покоя на змея в собственото му леговище.

Днес мъжете по-често бягат от отговорност, по-често остават на жените мъжката работа. Но и жените им го позволяват. Където мине мъж, често мирише на арогантност след него, на гордост и високомерие.

И да, има и други мъже. Мъже, които без повод купуват цветя. Мъже, които света преобръщат, за да останеш до тях. Мъже, които не крият сълзите си, дори когато са щастливи. Мъже, които целуват..., сякаш прегръщат с душата си. Мъже благородни. С души на мускетари. Мъже на изчезване...

Автор: Калина Стоянова

Четете още: Как мъжът от ловец се превърна в плячка

Коментари

24 Nikolai
  29 август 2019 | 14:52 отговор
 

Мъжът в представите на жената трябва да е първо бизнесмен, тоест където бръкне - пари да вади, да има влиятелни приятели и много връзки, задължително автомобил над 5 бона и самостоятелен апартамент за над 120 бона, физически трябва да е кръстоска между Кубрат Пулев и майкъл Фелпс, като информираност да е нещо като Слави Трифонов, парите му много не ви интересуват, стига да ви дава по 100 лева на ден, да си имате, и естествено - да не забелязяа никоя друга жена, освен Вас, защото видите ли имате хубаво дупе.

 
23 име:
  27 август 2019 | 14:59 отговор
 

Идеалът за мъж на българката е ченгето на ДС Кеворк Кеворкян с вид на мустакато дете и еврейчето Уди Алън, което даже не е забавно или талантливо, българката обича някой да я хвали по 300 пъти на ден колко е „уникална", направо да и целува гъза. Ще се наложи България да внася жени от чужбина. Тукашните са дефектни.

 
 
27 август 2019 | 16:12

Всичко това е абсолютно вярно за мъжа българин.Капризна кокона от мъжки пол, който се чувства като дама и иска му казват колко е велик, защото комплексите му за малоценност го смазват. Мечтата му е да бъде жиголо, ама от сух дъввеняк нищо не става.

 
27 август 2019 | 16:17

Абе, ориенталец е като манталитет българина, след турското робство. Иска жената да му кланя до земята, а той само да лежи на дивана и да пърди.

 
име:
27 август 2019 | 16:44

Това е само във вашето село ма. Прецакала си се с някакъв тъпанар и вече всички мъже са ти еднакви, да те е.а у комплексарката!

 
27 август 2019 | 17:44

Явно ти говореше за твойта жена, от твойто село, а пък ние разбрахме, че говориш за всички българки. Аз ти отговарях, за да ти обясня, че не всички са като жена ти.

 
27 август 2019 | 17:48

А кой е комплексар и тъпанар, то се вижда от 100км.

 
27 август 2019 | 17:57

Статията говори, че е масово с такива мъже ....? в България.

22
  27 август 2019 | 13:31 отговор
 

Спомням си английският посланник в България, който отскоро беше назначен, млад човек, даде интервю.Не мога да забравя възторга и недоумението му от българските баби. Каза, че са герои и заслужават медал за своето себеотрицание и жертва за гледане на деца и внуци, И че английската баба мисли за себе си само, за танци, карти с приятелки, разходки, пътувания, тоалети и внуци не гледа. Защото всеки трябвало да си гледа децата.

 
 
27 август 2019 | 13:36

Е щом била фръцла и глезла българката, за англичанката ще пишат, че е марсианка.

21
  27 август 2019 | 13:17 отговор
 

Джентълменството буди възхищение, а простащината е унижение за самия простак. И не са противоестествено, а висша форма на поведение, въведена от цивилизованите страни преди много векове. Красотата ще спаси света и тя е навсякъде и в обноските също. А простащината е грозота, която е противоестествена и живее в примитивни ниско еволюирали хора.

 
20
  27 август 2019 | 12:44 отговор
 

Фройд отдавна го отрекоха. А и не е възможно да е казал такова нещо, не може да е толкова тъп.

 
19
  27 август 2019 | 01:46 отговор
 

Джентълмена се държи като такъв във всичко което прави и към всичко. Той има благородна и любезна душа. А дълг при рицарите било, да защитават по - слабите, незавсимо кои са. Ама боклуците не могат да разберат това, защото не са родени такива, нямат я в себе си любезната душа, иначе щеше да им идва непринудено джентълменството, без да се замислят, както при дишането.

 
 
име:
27 август 2019 | 08:26

Зигмунд Фройд е казал, че джентълмените са идиоти. Унижават се да се правят на интересни пред жените и после не могат да вдигат самолета, затова тайно ходят при проститутки. Джентълменството е противоестествено,а българката е най-обикновена селска пръчка и глезла, която се има за принцеса.

 
27 август 2019 | 12:37

Затива слугува от сутрин до вечер на мъжа си и той не го оценява защото,смята че му е задължена,нищо че тя рабити и на вън и гледа децата. Чужденците могат само да си мечтаят за такава всеотдайна жена.А зългаруна е задръстен дървеняк и смотаняк с ириентслски манталитет, който търси в жената майка си, да го гледа като непълнолетно дете цял живот. Използвачи и неблагодарници.

 
27 август 2019 | 12:44

Фройд отдавна го отрекоха. А и не е възможно да е казал такова нещо, не може да е толкова тъп.

 
27 август 2019 | 12:57

Джентълменството буди възхищение, а простащината е унижение за самия простак.И не са противоестествено,а висша форма на поведение, въведена от цивилизованите страни преди векове.Красотата ще спаси света и тя е навсякъде и в обноските също. А простащината е грозота, която е противоестествена и живее в примитивни ниско еволюирали хора.

18
  27 август 2019 | 01:28 отговор
 

В чужбина се възхищават на българката, защото тя е юначно момиче. Ама много си е разглезила мъжа българина и той не може да я оцени, понеже е леке и нищо добро не може да се очаква от такъв.

 
17
  27 август 2019 | 00:31 отговор
 

В интервю Кеворк Кеворкян, виден наш журналист каза, че в България няма мъже, има само жени, повечето си издържат и гледат мъжете като дете.

 
 
име:
27 август 2019 | 08:27

Кеворк пък е един мъж...като дете с мустаци.

 
27 август 2019 | 12:41

Ти не можеш да му стъпиш на Кеворк на малкия пръст по нищо, осбенно по интелект. Поне се учи и Големите.

16 име:
  26 август 2019 | 23:07 отговор
 

Фрапиращи са случаите, когато жените тъпчат мъжете всеки ден и ги унижават, харесват и гейове и после се оплакват, че няма кой да ги ебе. Това е садизъм с малоумие.

 
 
27 август 2019 | 00:35

Да, пребиват си мъжете, чупят им носовете и ченетата, изнасилват ги . А също са и педофилки жените, особено тия жени с големите пишки. Глупости. Всяка трета жена е жертва на насилие.

 
27 август 2019 | 01:18

В статията се говори за отношението и държанието на мъжа, не за ебане. Като не разбираш статията, къде си тръгнал.

15 име:
  26 август 2019 | 23:03 отговор
 

„Какво става с днешните мъже и защо са все сърдити?" Нарича се работа. Българката е парцал и не разбира от работа, затова когато се омъжи в чужбина, яде як кютек от чужденците, в Гърция дори до смърт. Факти. Глезли, комплексарки и селски пръчки, мислех, че това е woman.bg, а не antiman.bg.

 
 
27 август 2019 | 00:19

Ама гърците са на Балканите...

 
27 август 2019 | 00:30

В интервю Кеворк Кеворкян, виден наш журналист каза, че в България няма мъже, има само жени, повечето си издържат и гледат мъжете като дете.

 
27 август 2019 | 01:27

В чужбина се възхищават на българката, защото тя е юначно момиче. Ама много си е разглезила мъжа българина и той не може да я оцени, понеже е леке и нищо добро не може да се очаква от такъв.

 
име:
27 август 2019 | 14:45

Кеворк, освен това, е и ченге на ДС. Голямо джудже.

Добави Коментар

Най-четени

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.