Автор
Люблена Папазова

Камелия: Йогата, сауната и „зеленьошът” ме държат във форма

Камелия отново сяда на стола на ментор в „Гласът на България”, но този път до нея ще бъде Михаела Филева. Woman.bg използва времето преди началото на предаването, за да разпита неостаряващата певица за това как се е сработила с младата си колежка, как поддържа перфектната си форма и залязва ли фолкът. Изпълнителката на „Луда по тебе” говори и за отношенията си родители, радостта от живота и надпреварата между телевизионните формати.

-На какво според вас се дължи дълголетието на „Гласът на България” в сравнение с другите музикални формати у нас? На българското жури, любовта на зрителите към музиката или на самото шоу, което предполага неочаквани развръзки и много динамика?
-„Гласът на България” е предаване с качествено съдържание и това е най-важното. Също така не е без значение диалогът и синхронът между треньорите, доброто им отношение към участниците и позитивната връзка със зрителите. Тази симбиоза, плюс вълнуващите лични истории на част от състезателите, прави шоуто уникално
-А гледате ли конкурентните му формати и кое привлича повече зрителите-комедийният уклон или чистата музика?
-Често казано нямам много време да гледам конкурентни предавания, защото по това време или се гримирам, или вече пътувам за даден ангажимент. Знам обаче едно-когато има леко жълтинка, сеирче, дори пародиен момент-винаги има интерес. Ако обаче се прескочи границата, съдържанието се губи, а качеството на продукцията и рейтингът падат. В „Гласът“ това не може да се случи
-Нов член влиза в журито на „Гласът на България”. Какви са първите ви впечатления от Михаела Филева?
-Все още не познавам Михаела много добре. Хубаво е, че при нея има израстване -от една от изпълнителките на Графа, който е неин продуцент, тя вече е на друго ниво и седи наравно с него в журито. Михаела е много интелигентно момиче със свои цели, с усещане за своя музика. Тя твори нещата, които сама преживява и чувства в душата си. Освен това е усмихната, красива и безкрайно дългокрака. Радвам се, че до мен седи младо, успешно и талантливо момиче. Винаги е приятно да комуникираш с такива хора.
-Не е тайна, че поддържате форма с превърналия се във ваша запазена марка „зеленьош”. А какви са другите ви женски трикове?
-Да уточня, че зеленьошът няма да помогне на човек, който не се движи, не пие вода, не спи качествено и не живее с радост живота си. Става дума за храна в течно състояние, богата на растителен белтък с няколко вида „треви” в нея като пшеница и грахов протеин. Тези съставки алкализират тялото и го зареждат с полезни съставки. Използвам го почти всеки ден, защото в натовареното ми ежедневие с много пътувания, този вид храна не ми отнема време да седя по ресторанти. Освен това ходя на сауна и парна баня, посещавам и йога. Пия и червеното вино на майка ми, което е убийствено и гледам да живея живота с радост.
-Имате силна връзка с родителите си. Какво е най-важното нещо, което си правила за тях?
-Всичко съм правила за майка си и баща си, който ни напусна преди близо две години. Мога да кажа, че съм дете, което не е позволявало родителите му да имат липси и се старая по всякакъв начин да се чувстват добре.
-Все още не си открила талантлив чалга изпълнител в „Гласът на България”. Значи ли това, че жанрът е в отстъпление за сметка на рапа?
-Малко хора събират смелост да се появят с поп фолк песни в музикален формат, защото общественото мнение години наред игнорираше жанра като "лек" и "несериозен". В тези два сезона, откакто аз съм в журито, се явяваха певци с фолк, но повечето бяха имитатори-на Азис, на Софи Маринова, на Тони Стораро. Моята цел е да търся глас, който е уникален, различен и нов. Пофолкът не е отслабил своите позиции. Нека да говорим за новопоявилите се RnB изпълнители след пет-шест години. На всеки може да му се случи да изгрее с едва –две песни, но да създадеш кариера и име е друго нещо. Рано е да говорим за подобни продукти в рапа.

Четете още: Мъка или нова любов: Защо Селин Дион се стопи?