Камила с разтърсваща изповед за майка си: В последните си дни крещеше от болка

Камила Паркър-Боулс, която винаги е живеела в сянката на любовта с принц Чарлз и рядко е от обсъжданите кралски личности, направи разтърсваща изповед пред Би Би Си. В интервю за медията тя сподели какъв ад е бил животът на майка ѝ, която си отиде през далечната 1994 г.

Херцогинята на Корнуол проговори за мъчителните последни години от земния път на най-ценния си човек, белязани от жестоко заболяване, за което по онова време никой не е говорел и не е бил открит лек. Майката на Камила е страдала от остеопороза, която е предизвиквала непоносими болки в цялото ѝ тяло, а във финалните си дни 72-годишната жена не е имала друг избор, освен да крещи...

Остеопорозата била толкова тежка, че е предизвиквала истинско мъчение за майката на херцогинята при всяко движение или допир. А тези зловещи спомени никога няма да напуснат паметта на Камила.

"Спомням си, когато нейна приятелка дойде един ден само за да я прегърне - реброто ѝ се счупи. Толкова беше зле вече", разказва херцогинята на Корнуол.

Тя с огорчение си припомня как в онези години никой не гледал сериозно на заболявания като остеопорозата и лекарите вдигали рамене с обяснението, че дамата просто е твърде възрастна. И така приключвало всичко.

Днес Камила използва този горчив и тъжен опит с майка си, за да накара младите да повярват колко е важна грижата за здравето. И че остеопорозата може да бъде избегната. Тя дори показва снимки на майка си преди и след болестта на децата и внуците си, за да послужат като предупреждение, че ако не се грижат за себе си, ще ги сполети същата мъчителна съдба.

След смъртта на майка си Камила търси начини да научи, колкото се може повече как би могла да помогне на други, пострадали от болестта. Защото е видяла болката в очите на майка си, а това, което разкъсва сърцето ѝ и до днес, е било безмилостното пренебрежение на лекарите и обществото.

Четете още: Няма да повярвате! Вижте какво поиска Меган Маркъл от американския Конгрес