Капитонова мечтае за Rolex, а Татяна - да лети в Космоса. Едната ще получи Вселената, другата... нищо?

Ако все още не сте разбрали, Rolex е "личен бранд" на Виктория Капитонова. Не знаете коя е тя? Тогава не си цапайте съзнанието с участнички от "Ергенът", а ако знаете - то вие сте от хората, които превръщат "рандъм" красавици в звезди, макар и те да не са постигнали в живота нищо по-различно от това да се карат със себеподобни по телевизията, при това за някакъв господин с впечатляващи мускули, когото познават бегло. Но какво да се прави, това предлага родният ни ефир, а пък ние си обичаме сеира. И дори нелепата идея 22 жени да се борят за един мъж не може да ни спре да го гледаме.

В последните няколко епизода думата "подарък" стана доста популярна и се оказа (съвсем неизненадващо), че тя е изключително важна, да не кажем направо фундаментална, в живота на някои от участничките. Без бой си го признаха Дениз Хайрула и Виктория Капитонова, които майсторски обсъждат цените на бижутата, макар и да не знаят далеч по-елементарни неща от рода на къде се намира Народното събрание, кой е написал "Ана Каренина" или пък кой е най-високият връх в Стара планина. Но какво да се прави - всеки с интересите си. Rolex-и да има.

View post on Instagram
 

А защо казахме, че марката за тузарски часовници е "личен бранд" на Виктория? Ами, тя сама така определи преди няколко часа в профила си в социалните мрежи, като поясни, че благодарение на излагациите си по телевизора, вече всеки път, когато чуете думата "подарък" или Rolex, ще се сещате за нея. Явно тези думи са си неини вече.

Капитонова, която показва стряскащо ниска култура не само, защото не е разбрала, че когато се щраква на жълтите павета за Инстаграм, вероятно се намира пред Народното събрание (или от другата страна пред църквата "Свети Александър Невски"), а и защото не открива никакъв друг начин да продължи в надпреварата, освен с неудобни въпроси към останалите участнички и да не забравяме - колко много пъти повтори, че истинската любов се измерва в скъпи подаръци, прави всичко възможно да излезе от неловкото положение с опити да се самоиронизира. Може би е чула, че интелигентните хора притежават това качество.

Не разбирайте тези думи погрешно - Виктория е симпатично момиче. Изпънато, направено, със стил. Само дето изпитва толкова очевидно пренебрежение към страната, в която си живее охолно със средствата, които родителите ѝ пращат от Русия, че трудно бихме могли да останем безразлични. А трябва.

View post on Instagram
 

И тук е моментът да си признаем нещо много, много, ама наистина много срамно. Вие, същите тези, дето знаете за съществуването на Капитонова, знаете ли коя е Татяна Иванова? И тя е красива, и тя си има мечти, и тя прави всичко възможно, за да ги осъществи. Но те са далеч от идеята за покупка (упс, подарък) на скъп часовник. Татяна е първата българка, която получи възможността да стане космонавт. Приета е в програмата на НАСА за кандидат-астронавти. Учи инженерна физика и определено заслужава да се гордеем с нея. Но както прочетох в един фейсбук пост през последните дни, Виктория има 130 хил. последователи в Инстаграм, Татяна има не повече от 3 хил. И знаете, че тук изобщо не става дума за това колко е важно да си следван в социалките, а вниманието, което отделяме на една Капитонова, дошла за да покаже как се свалят мъже в ефир, които да ѝ подаряват скъпи часовници и вниманието, което отделяме на нашето момиче, което има намерение да излети в Космоса и вероятно ще го направи.

Оказа се, че Виктория е научила за сравнението между нея и Татяна и разбира се, се опитва да прикрие огорчението си, като прави опит за самозащита. Капитонова заявява, че разликата между нея и Иванова е, че тя иска да бъде известна и "работи" (тези кавички са си от мен) за това, докато Татяна не търсела популярност. И може би е права. Но къде спим ние тогава? И наистина - защо фокусираме вниманието си върху човек, който иска Rolex от фитнес инструктур, регистриран в бюрото по труда, вместо искрено да се зарадваме и да се вълнуваме за млади хора, като Татяна, които имат реалния шанс един ден да прославят България? Чак до Космоса. И ако не знаете - сравнението между Виктория и Иванова, Капитонова окачестви като "тъпо". Аз бих го окачествила с израза "светлинни години".

Момичета, дели ви една цяла Вселена.

Четете още: Ах, какъв красавец: Александра от "Ергенът" показа баща си (снимки)