Автор
Woman.bg

Карл Лагерфелд: Модният нимфоман, който никога не получава оргазъм

Светът на модата никога няма да бъде същият, защото вчера Карл Лагерфелд избра да се пренесе на едно по-добро място и може би вече гледа по характерния за себе си критичен начин отгоре. Кой знае, сигурно Коко Шанел му прави компания?

Всички ние скърбим - вчера не си отиде човек, а цяла една епоха. Карл остави строгия си, но и иновативен почерк по модния подиум и нито веднъж не пропусна да сподели смело мнението си и го правеше по суров начин. Той просто обичаше истината, неподправена и не криеше каква е тя през неговите очи. Карл Лагерфелд бе изключително популярен с пиперливия си език, който със сигурност му е спечелил немалко звездни врагове. Нека си припомним кои бяха най-дръзките му изказвания през годините.



Легендарният дизайнер е сред феновете на британската сензация Адел още от началото на кариерата ѝ през 2011-а. Тогава той сподели пред медиите:

„Адел е твърде дебела, но е красива и има божествен глас“.



В същата година Карл отправи още един словесен шамар, този път към кралското семейство и по-специално към сестрата на Кейт Мидълтън – Пипа. Поводът за пиперливото му изказване бе сватбата на принц Уилям и Кейт през пролетта на 2011 г. Тогава цял свят видя за първи път Пипа Мидълтън, тъй като тя влезе в ролята на шаферка на сестра си. И докато всички бяха във възторг от визията ѝ, Карл си позволи да бъде изключително суров:

„Кейт Мидълтън има прекрасен силует и е точното момиче за това момче. Харесвам такива жени с романтично излъчване. От друга страна не харесвам лицето на сестра ѝ. Тя трябва да показва само гърба си“.



Лагерфелд съвсем не приключва дотук с критиката си към кралската сватба. Той си позволи да коментира и вида на гостите при всички подобни големи събития:

„Лоши пропорции, грозни шапки, твърде къси поли и дебели крака“.

Година или две по-късно дизайнерът обърна поглед и към певицата Лана дел Рей, питайки дали има нещо истинско по нея и обвинявайки я, че има импланти и твърде много корекции.

Припомняме ви, че преди време риалити звездата Ким Кардашиян беше нападната от крадци в апартамента си в Париж. Тогава Карл Лагерфелд не пропусна да коментира темата и да сподели, че според него тя самата носи вина за случилото се, тъй като непрестанно изтъква богатството си.



През 2017 г. Карл Лагерфелд изрази мнението си и по една от наболелите теми в Холивуд в последно време, а именно сексуалния тормоз. Той разкритикува сериозно движението #MeToo, като подчерта, че му е омръзнало от модели и актриси, които не спират да говорят за тормоза, който са понасяли години наред.

Дизайнерът бе критичен и суров дори и с моделите. Една от дамите, които трябваше да преглътнат изключително груб коментар, е красавицата Хайди Клум.

„Коя изобщо е Хайди Клум? Никога не е била популярна във Франция. Клаудия Шифър също не знае коя е тя“.



През 1999 г. Карл уволнява един от любимите си модели Инес де ла Фресанж, тъй като тя се съгласява да се снима като френския национален символ Мариана, без да потърси съгласието на дизайнера. Той просто бе безкомпромисен. Ето как ѝ „пожела успех“:

„Пожелавам ѝ целия късмет на света, стига да не я виждам и да не чувам за нея никога повече.“

Може би едни от най-дръзките му изказвания, които му спечелиха голяма група от врагове, са тези, свързани с критиките му към Ангела Меркел. През 2017 г. дизайнерът нападна федералния канцлер, заради решението ѝ да отвори границите за мигранти.

„Не може да избиеш милиони евреи, за да доведеш милиони от най-големите им врагове на тяхно място“.

Точно преди две години пък дизайнерът участва в лют скандал с актрисата Мерил Стрийп. Причина за конфликта са твърденията на тогава 83-годишния дизайнер, че Стрийп е отказала да се появи на церемонията по връчването на Оскарите с негова рокля, защото той не се е съгласил да ѝ плати, за да носи творението му. По този повод Карл си позволи да я определи като „брилянтна актриса, но евтина“.

Но преди всичко Карл Лагерфелд бе просто един: „Моден нимфоман, който никога не получава оргазъм“, както сам нарече себе си. Затова и светът му прости за всяка една остра дума...

Четете още: Разкриха подробности около смъртта на Лагерфелд