Като в сапунен сериал: Бляскавият живот на красивата съпруга на Ел Чапо

28 февруари 2021 | 16:30
40533
5
Getty Images/ Instagram
5

Съпругата на наркобарона Ел Чапо беше арестувана в Съединените щати. Ема Коронел Аиспуро е била задържана на международното летище във Вашингтон. Повдигнато ѝ е обвинение в престъпен заговор за разпространение на кокаин, метамфетамин, хероин и марихуана в САЩ.

Коя обаче е Ема и защо световните медии определят живота ѝ като латино сериал?

Ел Чапо, наричан Дребосъка, заради ниския си ръст, ръководи най-големия мексикански наркокартел "Синалоа" от 90-те години на миналия век.

Коронел се жени за него изключително млада и става свидетел на множество сцени изпълнени с насилие, бягство от закона и печеленето на милиарди. Тя участва и в играта на котка и мишка, която наркобарона играе с мексиканските и щатски власти.

Ема привлича вниманието на Хоакин Гусман (истинското име на Ел Чапо), по времето, когато печели конкурс за красота като тийнейджърка. Двамата изчакват Коронел да навърши пълнолетие и сключват брак през 2007 г. Малко след това им се раждат близначки и прекарват целия си брачен живот в бягство от закона. В момента Ел Чапо излежава доживотна присъда в американски затвор. Съпругата на наркобарона придоби световна известност именно по време на делото срещу него, което се гледаше в Ню Йорк през 2019-а година. Тогава всички бяха изключително впечатлени от визията и лоялността на Ема, която остана зад съпруга си, дори след като прокурорите детайлно описаха всички любовници, които Ел Чапо е имал.

 

По това време Ема бе обвинена и за съучастник в зрелищното бягство на Гусман от затвора през 2015 г. Малко след изчезването на наркобарона е открит тунел, прокопан на 10-метрова дълбочина и дълъг 1,5 км. В него дори е изградена вентилация и осветление, а охраната е намерила и мотоциклет, за който се смята, че е бил използван, докато тунелът е бил прокопаван.

След окончателния арест на Ел Чапо, съпругата му се превърна в звезда. Тя пусна своя модна линия в Америка и дори участва в риалити предаване, посветено на семействата на различни мафиоти. “Смятам себе си за съвсем нормална жена” - казва Ема в Cartel Crew show, докато се намира на супер скъпарска яхта.

Коронел всъщност е отгледана в наркотрадициите от съвсем малка. Тя е родена планините на Дуранго, част от т.нар “Златен триъгълник” на трафика на наркотици от картела Синалоа. Бащата на Ема също излежава присъда за наркотрафик.

По последни данни след ареста на Коронел щатската полиция се надява да я пречупи и да издаде съмишлениците на Ел Чапо и неговите 15 сина, които в момента движат бизнеса на наркобарона.

Ема се появява на страниците на таблоидите за първи път през 2007-а година след църковния й брак с Гусман, който по това време бяга активно от властите.

В свое интервю брюнетката споделя с какво е успял да я спечели наркобаронът: “Той ме спечели с начина, по който говори, с начина по който се държеше с мен, разбирахме се много добре - първо като приятели, след това дойде всичко останало.”По време на делото срещу Ел Чапо, Коронел присъстваше на всяко заседание, двамата нямаха право да разговарят, но винаги си помахваха и разменяха погледи, които направиха силно впечатление на медиите.

“Беше като любовна история, разказана в тишина” - бе определението на някои от таблоидите.

Коментари

5 Ники
  26 януари 2022 | 08:28 отговор
 

В бг беше по зле.Имаше повече картели и мутри.Много повече пари се правяха у нас.

 
4 Родриго Дутерте
  01 март 2021 | 23:25 отговор
 

Каква "романтика" бе,това е долна нарко сган. Героите са полицаите и военните в Мексико,които са опитват да ги заличат от лицето на земята.

 
3 Тези
  01 март 2021 | 11:37 отговор
 

са масови убийци.

 
2 Майския
  01 март 2021 | 04:11 отговор
 

Има един кипърски цървул в Пловдив, който ходи с лична охрана и се мисли за Ел Чапо, че даже и така се пише във фейса, пълен смешник. Взел едни клечави лапета за охрана приличащи на сервитйорчета и барманчета а вижте охраната на Ел Чапо каква е само солидни и корави Мъже а не хлапета.

 
1 Поредната купена любов!
  28 февруари 2021 | 17:19 отговор
 

И съответно медии, които да представят "грозното" за "хубаво". Каква любов, "какви 5 лева", продала се е на убиец, педофил и наркотрафикан!

 

Добави Коментар

Най-четени