Автор
Антония Дамянова

Кейт Мидълтън става патрон на невероятна кауза: Запознайте се с първата жена, която иска да прекоси сама Антарктика

След десетдневното им отсъствие от публичния подиум Кейт Мидълтън и принц Уилям се завърнаха под светлините на прожекторите.



Принцесата и принцът на Уелс бяха излезли в кратка ваканция заедно с трите си деца – Джордж, Шарлот и Луис и сега с нови сили са готови да се заемат с предстоящите си кралски ангажименти.

Двамата са планирали пътуване до Скарбъроу, северен Йоркшир, където ще участват в събития, посветени на менталното здраве на деца и тийнейджъри. Те са част от дейността на Кралската фондация.



Междувременно медиите разпространиха новината, че Кейт Мидълтън е станала патрон на една изключително интересна инициатива. Тя ще влезе в ролята на „покровител“ на Прит Чандри в нейната експедиция през Антарктика.

View post on Instagram
 


Амбицията на Прит е да стане първата жена, прекосила сама континента – пътешествие с дължина над 1600 км.

33-годишната Прит е родена в Дарби, Англия и днес работи като физиотерапевт и медицински офицер от британската армия. През януари 2022 г. тя става първата цветнокожа жена, стигнала сама до Южния полюс – пътуването ѝ отнема 36 дни.

View post on Instagram
 

Чанди има зад гърба си забележителна военна кариера. Чанди се присъединява към териториалната армия (когато е на 20 години), а на 27 постъпва в британската армия. От младши ефрейтор тя е повишена в звание лейтенант в медицинския корпус на Кралската армия, а през 2016 г. става капитан и служи като служител по клинично обучение в три медицински полка.

Чанди е служила в Непал, Кения и Южен Судан, където бива изпратена на шестмесечна мироопазваща обиколка на ООН. През 2017 г. участва в състезанието Lanyard Competition, състезание за издръжливост на 40 мили (64 км), като част от екип от шестима с Royal Signals. През 2019 г., преди нейната експедиция до Южния полюс, Чанди завършва Marathon des Sables, ултрамаратон от 156 мили (251 км) през Сахара.

За предстоящото пътуване капитан Чанди ще тегли на шейна оборудване и храна с тежест 120 кг и ще трябва да се справя с температури до -50 градуса.

„Гордея се, че ще дам подкрепата си на Прит в невероятното предизвикателство да стане първата жена, прекосила Антарктика сама и без допълнителна помощ“, написа Кейт Мидълтън в официалния профил на принца и принцесата на Уелс.

View post on Instagram
 


Очаква се експедицията на Чанди да стартира през ноември само след броени дни, а ние ѝ пожелаваме успех!

Четете още: Адел слиза от сцената, ще става учителка