ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА ЯНА СТОЯНА

Дойде време за поредния текст. Тя е смела, саркастична, забавна, с невероятно чувство за хумор, а животът ѝ е истински низ от невъобразими приключения. Яна Стояна ни разсмива и разчувства всеки месец по два пъти, а при нужда и по-често. Тя е нашето лекарство против скуката и тъгата. Приемаме я като хомеопатия, но я познаваме и знаем, че може да действа и като мощен антибиотик – стига да има необходимост от това. А коя е Яна Стояна? Това сега ще запазим в тайна. Когато моментът настъпи, първо на вас ще кажем, нашите любими читатели. А до тогава? Специално за вас – Яна Стояна.

-Име?

- Русалия Молска
- Възраст?
- 28
- В картата ви пише друго.

-Ми, докторе, защо ме питате тогава? В душата си съм на 28, огледалото да си показва каквото иска.
- От какво се оплаквате?
- От цените, мъжете, живота, скуката и простотията. Ама днес съм дошла заради главоболие.
- Къде точно ви боли?

- В главния мозък. Почва от врата, извива се нагоре, през ухото, през третата чакра, хипоталамуса, щитовидната жлеза и завършва в шеста чакра, баш в третото око. Аз първо мислех, че ще ми се отваря, защото ходя на йога, медитирам всеки ден, редовно се прочиствам с морска сол, синя жлъчка, пачи крак и скачам на английски ластик, но явно съм избързала. Затворих очи тази сутрин, вглъбих се по време на медитация, за да открия проблема и усетих, че най-силно ме стрелка в главния мозък. Не е третото око, сигурна съм.

- На психиатър пращали ли са ви досега?
- Не. Ама аз ходя хомеопат и уринотерапевт.
- Аха, ясно откъде идва миризмата в кабинета. Мислех, че нещо е умряло във вентилацията.

- От два месеца съм веган, докторе, много ми помага, но все чувствам една отпадналост, не мога да разбера от какво е. Имах и настинка, още кашлям, само с народни лекове се церих, но още не ми е добре. Не ме гледайте така, докторе, то си е народно, чисто – разтривки с газ, компреси с ракия, жабурене с английска сол, сок от кромид в носа и чесън на петите. Нищо. Личният лекар ми изписа някакви хапчета, ама не ги пих – химия е това, може нещо да ми стане. Как така вече ми е станало? Ето, виждате ли, и вие сте като мен, а искате да ме тровите с още. Да не се задавихте нещо? А, смеете се, да ви потупам по гърба? Повече трябва да четете, докторе, на какво ви учат в тия университети? Антибиотиците пречат на универсалната енергия да циркулира правилно в тялото и, като ги пиеш, тя изветрява. Аз от сума време се лекувам с универсална енергия, ще ви запозная подробно и с кундалини йога, искате ли? Не? Ама защо така се сърдите, аа, не , не ми изписвайте нови лекарства, да ме уморите ли искате? Знаете ли какви пари събират фармацевтите, за тях е важно пациентът да е вечно болен и зависим от цялата химия, с която блъскат хората. Да ви разкажа ли сънищата си? От мен да знаете, насън организмът сам си поставя диагноза и я съобщава на мозъка, за да вземе мерки навреме. Ама трябва повече практика, за да разчиташ правилно сигналите, защото информацията е кодирана. Как от кого? От вселенското информационно поле, разбира се. То, това да не е хан, та всеки да влиза в него? Тесла го е можел, от там е черпел всичките си идеи. Чела съм, знам. Ох, ще ми дадете ли нещо за това главоболие, докторе, че вече не се търпи?

- Ще ви предпиша едни много специални хапчета, само за вас, и тайно, да не усети фармацевтичната мафия. От хималайски водорасли, драконов нокът и прах от Сатурн и Венера. Действат безотказно. Пийте ги редовно, спрете веганството поне до вегетарианство и идете в планината на почивка.
Ето, заповядайте.

- Ох, благодаря, докторе, знаех си, че сте просветен човек и на вас мога да се доверя. Ама чакайте – това е Диазепам!
- Не е, само така пише, за прикритие. И го купете от аптеката зад ъгъла, кажете, че аз ви пращам, колежката знае какво да ви даде. Пийте го редовно и ще ви се наместят всички чакри, барабар с третото око и универсалната енергия! И нека силата да бъде с Вас!