ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА ЯНА СТОЯНА

Тя е смела, саркастична, забавна, с невероятно чувство за хумор, а животът ѝ е истински низ от невъобразими приключения. Яна Стояна ни разсмива и разчувства всеки месец по два пъти, а при нужда и по-често. Тя е нашето лекарство против скуката и тъгата. Приемаме я като хомеопатия, но я познаваме и знаем, че може да действа и като мощен антибиотик – стига да има необходимост от това. А коя е Яна Стояна? Това сега ще запазим в тайна. Когато моментът настъпи, първо на вас ще кажем, нашите любими читатели. А до тогава? Специално за вас – Яна Стояна

Пътувах след работа до МОЛ…..с личния си автомобил марка… и рег. №…., за да си купя някои неща. Тъй като по това време на деня горепосоченият търговски център е пълен, в подземния паркинг не можах да намеря място и се отправих към надземния. Виждайки свободно място, дадох знак, че ще започна маневра за паркиране. В този момент изневиделица се появи черен джип с рег.№….,който явно не ме забеляза, защото форсира към свободното място, блъскайки ме странично. Ударът отнесе лявото ми странично огледало и аз хукнах след него.

В бързината, обаче, съм забравила да сляза от колата, което обяснява отнесената задна броня на джипа. Измъквайки се от предната пътническа врата, отидох да проверя дали в другия автомобил не е пострадал някой и не се нуждае от помощ. От джипа излезе едър господин с костюм и плътен загар, видимо раздразнен от ситуацията. Той също искаше да провери дали не съм пострадала, замахвайки да ми зашлеви шамар. Аз, обаче, тъкмо бях ходила на фризьор и в ужас да не пострада прическата ми, се прикрих с дамската си чанта, което би обяснило счупената му дясна китка. Дупките в панталона му на нивото на пищяла и раните по двата му крака са следствие на злощастно стечение на обстоятелството, докато се опитвах да му окажа първа помощ за счупената ръка, защото пострадалият се дърпаше, а токчетата на обувките ми са много тънки. За избитите му два предни зъба и счупеният нос не знам нищо, защото в този момент минаващи наблизо посетители на търговския център спряха, за да извикат КАТ и да помогнат на пострадалия. Единият от тях държеше обемист пакет, а другият носеше кожено рокерско яке с много метални елементи по него и е възможно да са го наранили несъзнателно, докато внимателно и грижовно му помагаха да седне на тротоара. За възпалените очи на шофьора на черния джип също не мога да кажа нищо конкретно, защото в чантата ми имаше лютив спрей, който съвсем случайно се е активирал, докато се предпазвах от шамарите на господина. Как са попаднали в гърлото му парчета от депутатската му карта нямам никаква представа, нито защо гумите на автомобила му се оказаха нарязани като галоши. Когато представителите на органите на реда дойдоха на местопроизшествието, господинът не оказа никаква съпротива и с бързина и готовност седна в колата им, изчаквайки спокойно да изяснят ситуацията. От свидетелите на местопроизшествието не познавам никого, но използвам случая да благодаря на момчетата, които се притекоха на помощ, а на пострадалия се извинявам за причиненото неудобство.

С уважение:
Русалия Молска