Автор
Ева Григорова

Кое е най-популярното момиче в TikTok. Защо всички обичат Чарли Д'Амелио

Чарли Д'Амелио безспорно е най-популярната тинейджърка в социалната мрежа TikTok, където има над 125 милиона последователи.

17-годишното момиче пълни канала си основно с танци и хореография на различни парчета. Освен това в момента тя има шоу в Hulu, което носи името "The D'Amelio Show", а вече разполага и със своя модна линия в колаборация с Hollister.



Чарли Грейс Д'Амелио е родена на 1 май 2004 г. в Норуолк, Кънектикът. Баща ѝ Марк Д'Амелио е бивш кандидат за републиканския сенат на Кънектикът. Майката на тийн звездата Хайди Д'Амелио пък е фотограф и бивш модел. Чарли има по-голяма сестра - Дикси.

Д'Амелио започва да танцува от съвсем мъничка, а повече от 10 години се занимава със състезателни танци.

Тийн сензацията започва да публикува видеа в TikTok през 2019-а, като бързо се ориентира към танцови видеа на актуални парчета.

Чарли е автор на хореографиите, които пуска в канала си, а сред видеата вече е включила и влогове, които показват как извършва обичайни ежедневни дейности. Едно от най-популярните клипчета с нейно участие показва как танцува на хита на K Camp "Lottery (Renegade)".

През декември миналата година семейство Д'Амелио съобщи, че е подписало договор с Hulu за предаване, наречено "The D'Amelio Show." То проследява живота на цялата фамилия, а премиерата му беше в началото на септември тази година. Едни от най-любопитните сцени включваха признание на сестрите Чарли и Дикси, които разкриха, че имат проблеми с менталното си здраве и понякога им е трудно да приемат негативните коментари, на които се натъкват в интернет.

През май двете сестри пък стартираха модната си линия Social Tourist, която включва кроп топове, тениски, суичъри, както и бански.

Според Forbes Д'Амелио е спечелила 4 милиона долара за година, благодарение на многобройните си рекламни договори. Това я прави втората най-печеливша звезда на TikTok след Адисън Рей.



Чарли участва във видеоклиповете към песните „Pa 'Ti“ и „Lonely“ на Дженифър Лопес и Малума, както и в песента „Baby I'm Jealous“ на Биби Рекса.

Д'Амелио влезе в рекордите на Гинес за най-много събрани последователи в TikTok за месец. През ноември 2020 г. тя стана първият потребител със 100 милиона последователи в TikTok.