Автор
Woman.bg

Кое е вашето число на душата и какво разкрива то за вас

Нумерологията е един от най-интригуващите и доказани методи за опознаване на човешката същност. Тя е паранаука от античността за числата и тяхното влияние върху характера и съдбата на човека. С помощта на числата древните са изготвяли предсказания за бъдещето както на отделни личности, така и на цели държави и империи.

Всяка човешка душа си има число. Разкривайки символите му, ще се докоснете до най-съкровените си тайни.

"Едно от най-важните числа е числото на душата", казва руският нумеролог Павел Разински. "То разкрива вашите истински желания и дарби, които може да не видите, унесени в бързото си ежедневие", пояснява още той.

За да определите числото на душата си, използвайте календарното си число от деня на раждане. Ако числото на рождената ви дата е двуцифрено, редуцирайте го до едноцифрено, като съберете цифрите. Например: 29 = 2 + 9 = 11 = 1 + 1 = 2, т.е. числото на душата на човек, роден на 29, е 2.



Ако вашето число на душата е 1

Такава душа ще се колебае между импулсите на егоизма и алтруизма. Човек може вътрешно да пази гордостта си, кореняща се в миналото, но тази гордост ще е слабото място в психиката му. Проявите на егоцентризъм ще му донесат само проблеми. Животът ще му предложи да жертва нещо и ако той не успее да го даде доброволно или не създаде нещо. Съдбата ще му отнеме нещо важно. Този човек трябва да се научи да сътрудничи с други хора, иначе го очаква самота. Съветваме го също така да бъде по-чувствителен към проблемите на другите и да не мисли само за егото си. Тази душа трябва да осъзнава космическия си произход и да отвори ума си за науката, творчеството, вярата и Енергията на новата епоха. Трябва да разчупи черупката си. Трябва обаче да признаем, че такъв човек винаги се отнася покровителствено към близките си.

Ако вашето число на душата е 2

В миналия си живот този човек е натрупал много предразсъдъци и сега ще трябва да промени възгледите си върху живота. В миналото е бил зависим от другите, но сега съдбата ще го принуди да взима сам решения и да се справя с проблемите си. Тези хора могат да бъдат много милосърдни и да чувстват болката на другите. Това позитивно качество ще им помогне да се адаптират към различните нюанси във взаимоотношенията с другите. Важно е да обърнат внимание на това дали формулират правилно целите си и дали умеят да си представят бъдещето си. Реалният поглед върху света ще помогне на такъв човек да избегне неприятностите, които могат да му донесат илюзиите. Той трябва да се научи да вижда нещата от всички страни и да ги оценява адекватно. В живота му ще се върне нещо, от което се е отрекъл в миналото.

Ако вашето число на душата е 3

Това число показва, че човекът се е научил да анализира по-дълбоко живота. В миналото е бил донякъде повърхностен, не винаги предан на нещо или някого. Не се е посветил напълно на нещо определено и не е умеел да се вслушва в думите на хората. Сега той трябва да изучава внимателно хората и психологията им, за да разбере какво е мястото му сред тях и каква роля могат да изиграят те в живота му. Този човек обикновено проявява активност във всичко, но при това не винаги е уверен в силите си. Приема тежко ситуации, когато попада в безизходно положение, това е сериозен удар за нервната му система и емоциите му. Обикновено започва да съзрява след 30-ата си годишнина. Този човек трябва да се научи да мисли космически и всеобхватно и да забрави стереотипите, за да постигне успех.

Ако вашето число на душата е 4

В миналия си живот този човек е бил донякъде жесток с другите. Бил е доста ограничена личност, сам си е създавал ментална структура и почти не е променил възгледите си през целия си живот. Веднъж харесал си някаква конкретна концепция, той упорито се е придържал към нея. Сега навиците от миналото ще го карат да иска ред, а животът ще му подхвърля такива ситуации, които да му напомнят за неземното. Този човек ще налага своите условия на живота, а животът ще му отвръща със същото и в крайна сметка ще победи. Много полезно ще е човекът да се запознае с духовната страна на битието. Всеки тип фанатизъм обаче ще доведе до задънена улица.

Ако вашето число на душата е 5

В миналия си живот човекът упорито е отстоявал своето мнение и сега притежава огромна сила, стимулиран е да взима решения и е готов да направи живота си такъв, какъвто го иска. Възможно е да е донякъде интригант, тогава ще се сблъсква със ситуации, в които ще се усеща влиянието на лъжата. Ще има определена точка на пречупване, която ще го накара да се промени и да започне да живее по нов начин. Не бива да се поддава на гнева, защото той може да бъде пагубен. Човекът може дълбоко в себе си да е обиден, помнейки миналото. Тогава ще продължава да се защитава и да се бори с всеки, който е на различно от неговото мнение. Целта на живота на хората под това число е да постигнат спокойствие и равновесие и да се научат да прощават.

Ако вашето число на душата е 6

Душата трябва да реши сама за себе си какво представлява и защо е тук. Шестицата е сложно число на натрупалите се нерешени проблеми. В миналото човекът не е успял да надвие конфликтите между това, което мисли и това, което прави; между това, което има и това, което иска. Той трябва да се научи да приема противоположностите в себе си. Разбира се, трябва и да отхвърли завистта си към другите и да възприеме пътя си като уникален. Често хората под това число не умеят да отказват, защото искат да бъдат приети в обществото. Ако престанат да угаждат на околните и преборят лекомислието и доверчивостта си, то ще постигнат голям успех.

Ако вашето число на душата е 7

В миналия си живот тази душа е искала да вижда света такъв, какъвто ѝ харесва, а не такъв, какъвто е всъщност. Човекът е вярвал, че всичко ще се промени и ще се оправи. Затова често не се борил срещу съдбата и сега има нужда от опкрепа, внимание и родителски грижи. Той е много емоционален и често емоциите им надделяват над логиката. Умеее да дават полезни съвети на другите, да ги изслушва и да проявява разбиране, но не винаги се справя със собствените си проблеми заради чувствителността си. Такъв човек не понася разделите и животът ще се опита да го научи да се сбогува. С всеки развой на събитията душата ще съзрява все повече и повече. Щом започне да помъдрява, ще дойдат и постиженията.

Ако вашето число на душата е 8

Този човек има страстното желание да му се обръща внимание. Иска да бъде признат от обществото и трудно преживява неуспехите. Често е безпочвено сигурен в правотата си и може да издигне истинска стена между себе си и онези, които не са съгласни с мнението му. Хубавото е, че тази душа е запазила спомена за това как да постига целите си. Ако има нещо, което желае, ще е готова да направи много жертви. Лошата страна на това е, че преследвайки целите си човекът може да започне да ощетява други хора. Такъв негативен аспект обаче рядко се проявява. Тези хора често са воини-единаци, които постигат всичко сами. Кармичните им задачи са да помагат на по-слабите, да се научат да се извиняват и да пазят семейните традиции.

Ако вашето число на душата е 9

Кармата учи човека да развива волята си. Животът ще го постави в ситуации, когато ще се чувства лишен от подкрепа. Приятелите му най-често ще са по-слаби от него. В миналото този човек не е могъл да помага на другите и сега ще се радва да го направи. Той трябва да определи какво в живота му е полезно и какво не. В миналото е преследвал цел, която в крайна сметка се е оказала ненужна. Това число показва, че човекът вече е вървял по духовен път преди, открил е много истини, но по някаква причина е кривнал от правия път и сега ще трябва да навакса.

Четете още: Каква личност сте според вашия елемент