Автор
Ива Петрова

Кога и как да си пожелаете нещо, за да се сбъдне

Знаете ли кой е най-честият отговор на въпроса „Кога и как да си пожелая нещо, за да се сбъдне“? Да, за времето мнозина ще кажат, че е на Нова година, а за „как“ ще се замислят сериозно. Точно затова е написана тази статия, за да помогне на онези, които вярват, че трябва да работят над мечтите си, а не само да си ги превъртат из ума си.

Кога да си пожелаете нещо, за да се сбъдне:

- Според лунния календар най-благоприятните денонощия за формулиране на целите ни са първото, седмото и 11-ото денонощие.

- Рожденият ден е хубав ден за всеки човек. Смята се, че в деня на раждането на даден човек се отварят определени енергийни канали. Задължително трябва да се възползваме от това. Най-добре е да си пожелаваме хубави неща не само в деня, но и в часа на раждането ни.

- Ако сте в състояние на еуфория, на щастие и на небивало вдъхновение, възползвайте се от този момент, за да си затворите очите и да си представите мечтата си. Силата на намерението, формулирано в момент на щастие, има огромна мощ. В резултат на това малко усилие ще привлечете подобното към подобно.

- Чували ли сте за енергийни места? При пътешествия по места с по-особена енергетика можете не само да се пречистите от негативните емоции, но и да се изпълните със сила. Молбите, мечтите и желанията, изказани на такива места, непременно ще станат реалност.

- В манастирите и храмовете също ще намерите източници на енергия. Намирайки се в подобна сграда, произнесете мислено своите желания и вярвайте, че чудото ще стане!

Основни правила за формулиране на желание:

1. Първо правило – трябва искрено да вярвате, че ще получите това, което искате! Не бива да допускате дори бегла мисъл за неуспех или за нещо, което ще попречи на реализацията на намеренията ви.

2. Желанията се сбъдват лесно и бързо, ако се излагат, когато човек е в добро настроение. Това състояние се нарича още пребиваване „в поток“, когато човекът сякаш черпи възможности от Вселенския океан и всичко му се удава лесно и непринудено.

3. Целта трябва да е реална. За да се сбъдне мечтата, тя трябва да е изпълнима. Наясно сте, няма смисъл да си мечтаете за полет до Марс, за вълшебна пръчица или за внезапно връхлетяли ви милиарди. Помислете си дали е наистина възможно това, за което бленувате.

4. Не забравяйте за екологията! Мечтите на едни хора не бива да накърняват мечтите на други. Например не можете да си мечтаете, че любовникът ви ще си зареже семейството и ще остане с вас. Наистина ли го искате толкова много? Ами жена му и трите му деца, които искат да си имат татко вкъщи? Не можеш да изградиш щастието си върху чуждо нещастие. Не го забравяйте.

5. За да се сбъдне желанието ви, трябва при пожелаването да наблегнете на чувствата и на състоянието си. Вместо „Искам детето да ме слуша и свекървата да не ме тормози“ си пожелайте „Имам прекрасни отношения и се разбирам чудесно с детето си и със свекърва си“.

6. Не ограничавайте себе си и Вселената откъм възможности. Ако искате апартамент, не си пожелавайте едностаен, ако искате кола – не е нужно да е „каквато и да е, старичка, само да върви“. И ако мечтаете за повишаване на заплатата, не се ограничавайте с минималната сума – нека бъде от нея и нагоре.

7. Не „вплитайте“ в мечтите си конкретни хора. Няма как да знаете какви планове и стремежи имат другите. Може пък съдбата да ви е нарочила щастлив живот с човек, когото ще срещнете на парти у приятели – но вие да не искате да излизате изобщо, защото от сутрин до вечер леете сълзи над снимката на бившия си, който отдавна вече е щастлив с друга.

8. Ако все пак имате нужда да си пожелаете нещо за конкретен човек, правилно ще е да добавите „ако това не противоречи на вътрешните му намерения“ или „ако това ще бъде за доброто на ххх“. Например, „Здравето на моята сестра Катя с всеки ден укрепва и се засилва, ако това не противоречи на вътрешното й намерение“.

9. Съсредоточете се само върху положителните неща. Думите, вплетени в пожеланието, също трябва да са изцяло позитивни. Ако си пожелаете да се отървете от дългове и болести, постоянно ще мислите за дългове и болести. Получаваме това, за което мислим. Затова вместо „връщам си дълговете“ си пожелаваме „печеля достатъчно, за да задоволя потребностите си“.

10. Отбягвайте думи с размито значение от типа „много“ и „повече“. Ако искате много пари, колко точно ще са те? Милион лева или милион долара, на месец или на година? Назовавайте конкретна цифра и добавяйте „от тази стойност нагоре“.

11. Във формулировките си не вплитайте думите „искам“, „желая“, надявам се“ – иначе след ден, месец и година, дори и всичко да се сбъдне, пак ще искате, ще се надявате и ще желаете.

12. Пожеланията не бива да са формулирани в бъдеще време. Например ако сте си казали „Ще си купя смартфон“, всеки момент, в който си спомняте за желанието си, ще отдалечава във времето сбъдването на вашата мечта – тя ще си остане в бъдещето.

13. Формулирайте желанията си само в сегашно време!

14. Обмисляйте всяка дума, за да не стане фал. Например да си пожелаете почивка в чужбина, но да не можете да отидете поради някаква причина. Най-добре ще е намерението ви в този случай да звучи така: „Аз пътувам в чужбина“.

15. Ясен образ. Представете си цветно как изглежда това, което искате, все едно ви е в ръката. Визуализацията трябва да е ярка, да усетите дори миризми и тръпки по тялото.

16. Независимо от това дали умеете да визуализирате добре, записвайте целите си на хартия. Така ще изразите по-структурирано намерението си, освен това записаните думи ще ви напомнят за това, което в ежедневната суета може да забравите.

17. Към всяко свое желание добавяйте думичките „лесно“, „радостно“, „с удоволствие“…

18. Дръжте мислите си под ключ. Не е нужно да разказвате за съкровените си желания дори и на близките си роднини и приятели. Това си е нещо лично! Често става така, че казваме на друг за плановете и намеренията си, а те не се осъществяват. Тогава неволно започваме да виним човека, на когото сме ги споделили – той ни е завидял, „урочасал“ ни е. Но всъщност разказвайки за плановете си, вие самите си хабите енергията за осъществяването им.

19. Наложете категорично табу върху частицата „не“ във вашите желания. Мислите, че фразата „Аз никога не боледувам и не страдам“ ще ви дари със здраве и щастие? Как пък не! Вселената не възприема отрицанието, за нея пожеланието ви звучи като „Аз боледувам и страдам“.

20. Не се вманиачавайте в намерението си. Ако сте си пожелали желанието правилно, пуснете го – и то непременно ще се сбъдне. Не се тормозете и не създавайте отрицателен заряд с натрапчиви мисли. Живейте така, сякаш вече имате това, което искате.



Нека сменим неправилните формулировки за желания с правилни:

Не искам да боледувам. – Аз съм здрава.

Заплатата ми се е повишила със сто долара. – Доходите ми се повишават с над сто долара.

Не изпитвам нужда от пари. – Аз съм богата.

Не съм дебела. – Аз съм стройна.

Искам да отслабна. – Отслабвам без вреда за здравето си.

Искам да се омъжа за съседа Х. – Омъжвам се за най-добрия за мен мъж.

Плащам си дълговете. – Имам достатъчно пари за всичките си нужди.

Искам на море. – Отивам на почивка в Анталия.

Ще направя кариера. – Получавам повишение от мениджър към заместник директор.

Спрях цигарите. – Водя здравословен начин на живот без никотин.

С мъжа ми не се караме. – С мъжа ми сме щастливи и се разбираме почти без думи.

Искам хубава работа. – Моята работа ме задоволява материално и морално.

Моят партньор печели добри пари. – Моят партньор има стабилен и висок доход.

И за финал:

Не пропускайте шансовете си, използвайте всяко удобно стечение на обстоятелствата като възможност да реализирате мечтите си.

Недейте да стоите на едно място. Не си мислете, че желанието ви ще се сбъдне, само защото сте си го пожелали правилно. Това не е достатъчно. Трябва да действате!

Дори ако ви се струва, че за известен период от време не сте напреднали хич към мечтата си, не се отчайвайте. Никой не знае кога точно ще се сбъднат желанията. Просто вярвайте и бляновете ви ще се реализират в най-благоприятния момент!