Автор
Woman.bg

Когато няма непостижими мечти: 102-годишна баба скочи с парашут

Днес обръщаме поглед към една дама, която даде поредното нагледно доказателство, че годините не са не нищо повече от просто цифра.

Тя е на 102-годишна възраст, от Австралия, казва се Айрин О'шей и преди дни скочи с парашут от самолет. Смел акт от нейна страна, с който накара мнозина да осъзнаят, че никога не е късно да изживееш мечтите си и да направиш онова лудо нещо, за което копнееш, но се притесняваш, че то не приляга на възрастта ти.

Бързаме да ви споделим, че това е третият скок на Айрин с парашут от самолет. Като Айрин се решава на това наситено с адреналин изживяване, не само за да сбъдне мечтата си, но и за да събира средства за благородна инициатива. Със смелостта си Айрин събира десетки хиляди долари, които дарява на Асоциацията за борба с множествената склероза – болестта, от която умира дъщеря ѝ преди десет години.

Алис е само 22 дни по-възрастна от мъжа, държал предишния рекорд за най-възрастен човек, скочил от самолет. О'шей и нейният подвиг все още не са включени в Книгата за рекордите на Гинес, но австралийските медии разкриват, че процедурата вече е задействана.