В този голям и объркан свят, в който можеш да се свързваш с нови хора буквално всяка секунда, става все по-лесно да излъжеш или пък да бъдеш излъган. И ако днес си зряла жена, щастлива майка на две деца и омъжена за перфектния мъж, утре може да се окажеш просто човек, живеещ в заблуда. С две думи - да се почувстваш като пълна глупачка.

Това е историята на 53-годишната Мери Томсън, омъжена за Уилям Джордан – представителен и очарователен джентълмен, който е и чудесен татко. Всъщност, той се представя за таен агент на ЦРУ, но се оказва един обикновен сериен лъжец.

Ето каква е историята:

„С Уилям се запознахме в интернет през 2002 г. Допаднахме си и започнахме да си пишем всеки ден. Не след дълго се видяхме и така започна нашата връзка. Тогава аз бях самотна майка на 9-месечно бебе. Само 2 седмици след първата ни среща Уилям ми предложи брак. Аз отказах, но скоро след това се сгодихме и се оженихме. Бракът ни продължи 4 години. Когато връзката ни стана на 6 месеца, аз забременях. Това беше много странно, защото Уил ми беше казал, че не може да има деца. Дори се притесних, че ще ме обвини в изневяра“, разказва самата Мери.

Дълго време Уилям успява да заблуди дамата до себе си, че е таен агент на ЦРУ и изпълнява мисии зад граница. Двамата вече имат и деца. Дори я кара да му изпрати 200 хиляди лири, като ѝ казва, че някой недоброжелател е заплашил, че ще убие него и децата им. По това време Мери е бременна с третото им дете.

„Цели 4 години Уилям ме контролираше напълно. Продадох всичко, за да му изпратя парите, които искаше от мен. Продадох си колата, къщата, отказах се от здравната си застраховка, от всичко. Един ден обаче се оказа, че няма никакви недоброжелатели, а нещо съвсем различно. Обади ми се някаква жена, не знам откъде имаше телефона ми. Каза ми: „Вие ли сте Мери Томсън?“. Аз ѝ казах: „Да“ и тя ми зададе следния въпрос: „Омъжена ли сте за Уилям Джордан?“. Потвърдих, че е така и тя ми каза, че също е омъжена за моя Уилям. Бях шокирана! Излязохме на кафе да се изясним. Говорихме си часове наред и накрая му изпратих съобщение, за да се сбогувам с него. Написах му, че не желая да разговаряме повече. Тогава разбрах защо той никога не ми споделяше неща за себе си и за миналото си. С времето разбрах, че Уилям е имал още 6 съпруги и общо 13 деца.

През 2014 г. Джордан е обвинен в многоженство и влиза в затвора.

Четете още: "А изглеждаха като перфектната двойка", или историята на една шокираща смърт