Автор
Woman.bg

Когато ти кажат, че никога няма да си известна, а станеш Лейди Гага

На днешната дата преди 38 години се ражда талантливата и обичана певица Лейди Гага.

Истинското име на звездата е Стефани Джоан Анджелина Джерманота и тя се появява на бял свят в Ню Йорк в американско-италианско семейство.

От ранна детска възраст малката Стефани се увлича по музиката, а родителите ѝ поощряват нейните заложби и я записват на уроци по пиано.

Завършва частното девическо католическо училище в Ню Йорк, в което е учила и Парис Хилтън.

Решена да се превърне в музикална знаменитост, когато става на 19, Стефани прави сделка с баща си да напусне семейното жилище и ако до една година не подпише звукозаписен договор, да се върне в колежа.

За да преследва мечтата си, тя се мести в долен Ийстсайд, където наема малък апартамент. Работи на 3 места, за да се издържа и междувременно създава групата Stefani Germanotta Band. Стефани и бендът ѝ упорито се опитват да пробият чрез изпълнения в различни барове, но скоро групата се разпада.

Въпреки несполуките Стефани не се отказва и продължава да се явява на различни прослушвания. Уви обаче отговорът е винаги един и същ – имаш голям талант, но не и необходимата визия.

Чрез общ познат се среща с първия си продуцент Роб Фусари, който признава, че в началото е бил скептично настроен към Гага. Причината е била визията ѝ - не толкова чертите на лицето ѝ, колкото начинът, по който се облича. Самата певица признава, че в началото съседите от нейната кооперация си мислели, че е проститутка заради избора ѝ на дрехи.

С Фусари почти завършват първия ѝ албум, но нещата не потръгват и само след три месеца Гага е уволнена, което ѝ докарва тежка депресия.
Видеото към хита ѝ Marry the Night е препратка точно към този период.

Малко след това обаче успява да сключи договор като текстописец и композитор със Sony, което я изважда от дупката.

Звездата на Гага не успява да изгрее на музикалния небосклон, но пък тя съумява да си извоюва възможността да пише песни за знаменити изпълнители като Фърги, Бритни Спиърс, New Kids on the Block, Pussycat Dolls и др.
В този период от живота ѝ изпълнителят Acon чува демо записи на песните ѝ "Money Honey" и "Beautiful dirty rich". Рапърът е възхитен от таланта на Гага и говори с продуцентите си за нея. Благодарение на разговора, тя подписва договор с Interscope Records на стойност 800 000 долара. Сума, която е доста голяма за млад изпълнител, тъй като дори утвърдени имена рядко получават над 500 000.

Още първият сингъл на певицата Just Dance я превръща в международна поп сензация и дава силна заявка, че Гага ще стане един от най-успешните изпълнители на всички времена.

Интересна подробност, която малцина знаят, е че Лейди Гага не измисля сама псевдонима си. "Всъщност не се нарекох сама Гага. Продуцентът ми ми каза, че съм много театрална, когато пея и съм на сцена. Каза ми, че съм много "Ga Ga", като песента на Queen. И че му напомням на Фреди Меркюри. Това постави началото на всичко", сподели в интервю певицата.

Следва бляскава кариера, която първоначално се откроява със силно желание за провокация както чрез сценичното поведение, така и чрез избора на тоалети. Навярно помните роклята от сурово месо, с която тя се появи на червения килим преди години.

Днес обаче тя е тотално различна – със стилни и деликатни тоалети и премерено поведение. Но едно си е все същото – огромния талант, който ѝ донася над 200 музикални награди, сред които и девет награди Грами.

Тя е първият човек с над 1 млрд. гледания в YouTube и феноменът, който печели "Оскар", БАФТА, "Златен глобус" и "Грами" в рамките на една година.

Личният живот на Лейди Гага е не по-малко интригуващ.

Лейди Гага бе сгодена за актьора Тайлър Кийни, но през 2016 година отношенията им се разпадат, преди двамата да минат под венчилото. После русокосата певица започна връзка с агента си Крисчън Карино.

И с него тя стигна до годеж, но преди броени месеци се разбра, че двойката вече не е заедно. Появиха се твърдения, че причината за разрива в отношенията им е авантюра с актьора Брадли Купър, с когото Гага си партнира в лентата "Роди се звезда".

Слуховете за романс между двамата се задълбочиха след чувственото им съвместно музикално изпълнение на сцената на наградите "Оскар".

Дали между тях наистина е имало нещо, така и не стана ясно, но съвсем наскоро тя показа новия си възлюбен - инвеститора Майкъл Полански.

Наскоро Лейди Гага сподели, че мнозина не са вярвали в успеха ѝ. Познати са създали група "Стефани Джерманота, ти никога няма да станеш известна", а бивше гажде ѝ заявило, че никога няма да стане популярна. Певицата обаче винаги е вярвала в успеха си и поради това уверено му заявява, че истината е, че ще дойде ден, когато няма да може да си поръча едно кафе без да чуе нейна песен от радиото в заведението или да види неин клип по телевизора.

Ето, че този ден настъпи и днес Лейди Гага е една от най-големите и талантливи звезди на нашето съвремие.

Честит рожден ден, Лейди Гага!